Rozmaringos fokhagymås gyömbérszósz tålalva

Rozmaringos fokhagymås gyömbérszósz

A rozmaringos fokhagymĂĄs gyömbĂ©rszĂłsz az Ă­zek kĂŒlönleges egyensĂșlyĂĄt hozza lĂ©tre, ahol a friss gyömbĂ©r pikĂĄns karaktere Ă©s a rozmaring aromĂĄs, fĂĄs jegyei tökĂ©letes harmĂłniĂĄban ĂĄllnak a fokhagyma intenzitĂĄsĂĄval. Ez a szĂłsz nemcsak Ă­zletes, de rendkĂ­vĂŒl sokoldalĂș is, hiszen kivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, halakhoz Ă©s sĂŒlt zöldsĂ©gekhez. Ahogy a fokhagyma Ă©s a gyömbĂ©r pirul az olĂ­vaolajban, a rozmaring illata betölti a konyhĂĄt, miközben a citrom Ă©s a mĂ©z frissessĂ©ge ĂŒdĂ­tƑ kontrasztot teremt. Ez a mĂĄrtĂĄs tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑ egy nyĂĄri grillezĂ©shez vagy akĂĄr egy hĂ©tköznapi vacsorĂĄhoz is. A szĂłsz titka az alapanyagok frissessĂ©gĂ©ben Ă©s az Ă­zek egyensĂșlyĂĄban rejlik. Ha intenzĂ­vebb Ă­zekre vĂĄgysz, növeld a gyömbĂ©r vagy rozmaring mennyisĂ©gĂ©t, vagy ha lĂĄgyabb Ă­zvilĂĄgot szeretnĂ©l, csökkentsd a fokhagyma mennyisĂ©gĂ©t. A szĂłsz akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł a hƱtƑben, Ă­gy bĂĄrmikor elƑveheted egy gyors, Ă­zletes fogĂĄshoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Rizsecet
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és a fokhagymåt håmozd meg, majd reszeld finomra. A rozmaring leveleit szedd le az ågról és aprítsd fel.

    A gyömbér håmozåsåhoz hasznålj kanalat, így kevesebb veszteség keletkezik.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt Ă©s az aprĂ­tott rozmaringot, majd pirĂ­tsd 2-3 percig, amĂ­g illatos nem lesz.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱ lesz.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a citromlevet, mĂ©zet, szĂłjaszĂłszt Ă©s rizsecetet. Keverd alaposan össze, Ă©s fƑzd 5-7 percig, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.

    A méz mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    4

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, turmixold ĂĄt botmixerrel.

    A szójaszósz önmagåban is sós, ezért óvatosan adagold a sót.

    5

    Hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald grillezett hĂșsokhoz, halakhoz vagy sĂŒlt zöldsĂ©gekhez. HƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł.

    A szĂłsz intenzĂ­vebb Ă­zƱ lesz, ha tĂĄlalĂĄs elƑtt legalĂĄbb 30 percet ĂĄllni hagyod.