A gyömbért reszeld le, a lime héjåt is reszeld finomra, és facsard ki a levét.
A lime hĂ©jĂĄt csak a szĂnes rĂ©szĂ©t reszeld, a fehĂ©r alatta lĂ©vĆ rĂ©sz keserƱ lehet.
Egy kis lĂĄbosban melegĂtsd fel a fehĂ©rbort közepes lĂĄngon, Ă©s add hozzĂĄ a rozmaringĂĄgat.
SzĂĄraz fehĂ©rbort vĂĄlassz, hogy a mĂĄrtĂĄs ne legyen tĂșl Ă©des.
Forrald a bort 2-3 percig, hogy az alkohol elpårologjon, majd add hozzå a reszelt gyömbért és a mézet.
Vigyåzz, hogy a bor ne égjen le, folyamatosan kevergesd.
LassĂș tƱzön kevergetve fĆzd 5 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A lassĂș tƱz fontos, hogy a mĂĄrtĂĄs ne forrjon, hanem szĂ©pen összeĂ©rjenek az Ăzek.
Vedd ki a rozmaringĂĄgat, majd keverd hozzĂĄ a vajat, amĂg teljesen fel nem olvad, Ă©s a mĂĄrtĂĄs selymes nem lesz.
A vajat hidegen add hozzå, hogy a mårtås szép selymes legyen. Ne forrald a mårtåst a vaj hozzåadåsa utån.
Keverd bele a lime levĂ©t Ă©s a reszelt lime hĂ©jat, majd ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s fehĂ©r borssal.
KĂłstold meg a mĂĄrtĂĄst, Ă©s ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be a lime Ă©s a fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t.
SzƱrd ĂĄt a mĂĄrtĂĄst egy finom szƱrĆn, hogy teljesen sima textĂșrĂĄt kapj.
Ez a lépés elhagyható, ha nem zavar a gyömbér és a rozmaring darabossåga.
TĂĄlald melegen grillezett csirke, halĂ©telek vagy sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ©.
A mĂĄrtĂĄst tĂĄlalĂĄsig tartsd melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.