Rozmaringos lime gyömbérszósz tálalva

Rozmaringos lime gyömbérszósz

A rozmaringos lime gyömbérszósz egy friss és fűszeres szósz, amely a lime élénk ízét, a gyömbér csípősségét és a rozmaring aromáját ötvözi. Ez a szósz tökéletes kiegészítője lehet grillezett húsoknak, zöldségeknek, vagy akár friss salátáknak is. A lime és a gyömbér párosítása nemcsak ízletes, hanem egyedülálló frissességet ad a szósznak. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illata betölti a konyhát. Az elkészítés titka a friss lime és a rozmaring használata, amely valóban kiemeli a szósz ízét.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db friss lime
1 tk. gyömbér
1 ág friss rozmaring
1 ek. méz
2 ek. olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lime-ot vágd félbe és facsard ki a levét. Tartsd meg a lime héját, hogy friss, intenzív ízt kapj.

    A lime-ot facsarás előtt görgesd át a pulton, így több levet nyerhetsz ki belőle.

    2

    A gyömbért hámozd meg és reszeld le, hogy finom aromát adjon a szósznak.

    A gyömbért kanállal a legkönnyebb meghámozni, így kevesebb vész kárba.

    3

    Egy kis tálban keverd össze a lime levét, a reszelt gyömbért, a mézet és az olívaolajat.

    Érdemes először a lime levét és a mézet elkeverni, hogy a méz jobban feloldódjon.

    4

    Add hozzá az apróra vágott rozmaringot, és keverd jól össze, hogy az ízek egyesüljenek.

    A rozmaringot aprítás előtt érdemes megmosni és alaposan megszárítani.

    5

    Szórd bele a sót és borsot, majd keverd össze ismét.

    A sót és borsot ízlés szerint adagold, kóstold meg a szószt, mielőtt túlsóznád!

    6

    Hagyd a szószt pihenni 5-10 percig, hogy a rozmaring és a gyömbér ízei jobban kioldódjanak.

    Ha van időd, hagyd a szószt akár 30 percig is pihenni a hűtőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    7

    Tálald salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez. Az ízek frissek és pikánsak lesznek.

    A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eláll. Tálalás előtt keverd fel.