A lime-ot vĂĄgd fĂ©lbe Ă©s facsard ki a levĂ©t. Tartsd meg a lime hĂ©jĂĄt, hogy friss, intenzĂv Ăzt kapj.
A lime-ot facsarĂĄs elĆtt görgesd ĂĄt a pulton, Ăgy több levet nyerhetsz ki belĆle.
A gyömbért håmozd meg és reszeld le, hogy finom aromåt adjon a szósznak.
A gyömbĂ©rt kanĂĄllal a legkönnyebb meghĂĄmozni, Ăgy kevesebb vĂ©sz kĂĄrba.
Egy kis tĂĄlban keverd össze a lime levĂ©t, a reszelt gyömbĂ©rt, a mĂ©zet Ă©s az olĂvaolajat.
Ărdemes elĆször a lime levĂ©t Ă©s a mĂ©zet elkeverni, hogy a mĂ©z jobban feloldĂłdjon.
Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott rozmaringot, Ă©s keverd jĂłl össze, hogy az Ăzek egyesĂŒljenek.
A rozmaringot aprĂtĂĄs elĆtt Ă©rdemes megmosni Ă©s alaposan megszĂĄrĂtani.
Szórd bele a sót és borsot, majd keverd össze ismét.
A sĂłt Ă©s borsot ĂzlĂ©s szerint adagold, kĂłstold meg a szĂłszt, mielĆtt tĂșlsĂłznĂĄd!
Hagyd a szĂłszt pihenni 5-10 percig, hogy a rozmaring Ă©s a gyömbĂ©r Ăzei jobban kioldĂłdjanak.
Ha van idĆd, hagyd a szĂłszt akĂĄr 30 percig is pihenni a hƱtĆben, hogy mĂ©g intenzĂvebb legyen az Ăze.
TĂĄlald salĂĄtĂĄkhoz, grillezett hĂșsokhoz vagy zöldsĂ©gekhez. Az Ăzek frissek Ă©s pikĂĄnsak lesznek.
A szĂłsz hƱtĆben tĂĄrolva 2-3 napig elĂĄll. TĂĄlalĂĄs elĆtt keverd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.