A lime-ot vágd félbe és facsard ki a levét. Tartsd meg a lime héját, hogy friss, intenzív ízt kapj.
A lime-ot facsarás előtt görgesd át a pulton, így több levet nyerhetsz ki belőle.
A gyömbért hámozd meg és reszeld le, hogy finom aromát adjon a szósznak.
A gyömbért kanállal a legkönnyebb meghámozni, így kevesebb vész kárba.
Egy kis tálban keverd össze a lime levét, a reszelt gyömbért, a mézet és az olívaolajat.
Érdemes először a lime levét és a mézet elkeverni, hogy a méz jobban feloldódjon.
Add hozzá az apróra vágott rozmaringot, és keverd jól össze, hogy az ízek egyesüljenek.
A rozmaringot aprítás előtt érdemes megmosni és alaposan megszárítani.
Szórd bele a sót és borsot, majd keverd össze ismét.
A sót és borsot ízlés szerint adagold, kóstold meg a szószt, mielőtt túlsóznád!
Hagyd a szószt pihenni 5-10 percig, hogy a rozmaring és a gyömbér ízei jobban kioldódjanak.
Ha van időd, hagyd a szószt akár 30 percig is pihenni a hűtőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Tálald salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez. Az ízek frissek és pikánsak lesznek.
A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eláll. Tálalás előtt keverd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.