Rozmaringos lime gyömbérszósz tålalva

Rozmaringos lime gyömbérszósz

A rozmaringos lime gyömbĂ©rszĂłsz egy friss Ă©s fƱszeres szĂłsz, amely a lime Ă©lĂ©nk Ă­zĂ©t, a gyömbĂ©r csĂ­pƑssĂ©gĂ©t Ă©s a rozmaring aromĂĄjĂĄt ötvözi. Ez a szĂłsz tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje lehet grillezett hĂșsoknak, zöldsĂ©geknek, vagy akĂĄr friss salĂĄtĂĄknak is. A lime Ă©s a gyömbĂ©r pĂĄrosĂ­tĂĄsa nemcsak Ă­zletes, hanem egyedĂŒlĂĄllĂł frissessĂ©get ad a szĂłsznak. KĂ©pzeld el, ahogy a szĂłsz frissen kĂ©szĂŒl, miközben az illata betölti a konyhĂĄt. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka a friss lime Ă©s a rozmaring hasznĂĄlata, amely valĂłban kiemeli a szĂłsz Ă­zĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db friss lime
⭕ 1 tk. gyömbĂ©r
⭕ 1 ág friss rozmaring
⭕ 1 ek. mĂ©z
⭕ 2 ek. olívaolaj
⭕ 1 csipet só
⭕ 1 csipet Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A lime-ot vågd félbe és facsard ki a levét. Tartsd meg a lime héjåt, hogy friss, intenzív ízt kapj.

    A lime-ot facsarĂĄs elƑtt görgesd ĂĄt a pulton, Ă­gy több levet nyerhetsz ki belƑle.

    2

    A gyömbért håmozd meg és reszeld le, hogy finom aromåt adjon a szósznak.

    A gyömbért kanållal a legkönnyebb meghåmozni, így kevesebb vész kårba.

    3

    Egy kis tålban keverd össze a lime levét, a reszelt gyömbért, a mézet és az olívaolajat.

    Érdemes elƑször a lime levĂ©t Ă©s a mĂ©zet elkeverni, hogy a mĂ©z jobban feloldĂłdjon.

    4

    Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott rozmaringot, Ă©s keverd jĂłl össze, hogy az Ă­zek egyesĂŒljenek.

    A rozmaringot aprĂ­tĂĄs elƑtt Ă©rdemes megmosni Ă©s alaposan megszĂĄrĂ­tani.

    5

    Szórd bele a sót és borsot, majd keverd össze ismét.

    A sĂłt Ă©s borsot Ă­zlĂ©s szerint adagold, kĂłstold meg a szĂłszt, mielƑtt tĂșlsĂłznĂĄd!

    6

    Hagyd a szószt pihenni 5-10 percig, hogy a rozmaring és a gyömbér ízei jobban kioldódjanak.

    Ha van idƑd, hagyd a szĂłszt akĂĄr 30 percig is pihenni a hƱtƑben, hogy mĂ©g intenzĂ­vebb legyen az Ă­ze.

    7

    TĂĄlald salĂĄtĂĄkhoz, grillezett hĂșsokhoz vagy zöldsĂ©gekhez. Az Ă­zek frissek Ă©s pikĂĄnsak lesznek.

    A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva 2-3 napig elĂĄll. TĂĄlalĂĄs elƑtt keverd fel.