Készítsd elő az összes hozzávalót: hámozd meg a narancsokat és lime-okat, majd vágd fel apró kockákra. Ügyelj arra, hogy a fehér héjat is eltávolítsd, mert az keserűvé teheti a chutney-t.
A narancsok és lime-ok hámozásához használj éles kést, és figyelj, hogy a fehér hártyát teljesen eltávolítsd.
Hámozd meg a vöröshagymát, gyömbért és fokhagymát, majd aprítsd finomra mindhárom hozzávalót. Ez biztosítja, hogy az ízek jól keveredjenek a főzés során.
A gyömbért könnyebben tudod reszelni, ha előtte lefagyasztod.
Egy közepes méretű lábosban melegítsd fel az almaecetet, majd add hozzá a barnacukrot. Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Az almaecet helyett használhatsz fehérborecetet is, de az almaecet lágyabb ízt ad a chutney-nak.
Add hozzá a felaprított hagymát, gyömbért és fokhagymát a láboshoz. Főzd közepes lángon 5 percig, amíg a hagyma megpuhul és az aromák összeérnek.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert megéghet és keserűvé teheti a chutney-t.
Ezután add hozzá a narancsot és a lime-ot, valamint a rozmaringágakat, sót és borsot. Keverd alaposan össze, majd főzd alacsony lángon 30-35 percig, időnként megkeverve, amíg a chutney sűrűvé válik.
A főzés során figyelj oda, hogy a chutney ne égjen le. Szükség esetén adj hozzá egy kevés vizet.
Miután elérte a kívánt sűrűséget, távolítsd el a rozmaringágakat. Kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd még egy kevés sóval vagy lime-lével.
A rozmaringágakat a főzés végén távolítsd el, mert a hosszú főzés során keserűvé válhatnak.
Hagyd a chutney-t kihűlni, majd töltsd tiszta, légmentesen zárható üvegbe. Hűtőszekrényben akár két hétig is eláll.
A chutney-t sterilizált üvegekbe töltsd, hogy hosszabb ideig elálljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.