Rozmaringos paradicsomos chiliszĂłsz tĂĄlalva

Rozmaringos paradicsomos chiliszĂłsz

A rozmaringos paradicsomos chiliszĂłsz egy mediterrĂĄn Ă­zvilĂĄgot idĂ©zƑ pikĂĄns Ă©s aromĂĄs mĂĄrtĂĄs, amely kivĂĄlĂłan illik sĂŒlt hĂșsokhoz Ă©s grillezett zöldsĂ©gekhez. A paradicsom termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge, a chili csĂ­pƑssĂ©ge Ă©s a rozmaring fĂĄs aromĂĄja tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot. Ez a szĂłsz egy nyĂĄri grillpartin vagy egy hĂ©tvĂ©gi csalĂĄdi vacsorĂĄn is remek kiegĂ©szĂ­tƑ lehet. Ha mĂ©g mĂ©lyebb Ă­zt szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld meg egy kevĂ©s fĂŒstölt paprikĂĄval vagy extra chilivel fokozni az Ă©lmĂ©nyt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Friss paradicsom
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 1 tk. Chilipehely
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 10 g Barnacukor
⭕ 15 ml Balzsamecet
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat mosd meg, majd vågd kis kockåkra. A hagymåt és a fokhagymåt håmozd meg és aprítsd finomra.

    A paradicsom hĂ©jĂĄt lehĂșzhatod, ha elƑbb pĂĄr mĂĄsodpercre forrĂł vĂ­zbe mĂĄrtod.

    2

    Egy közepes méretƱ låbosban hevítsd fel az olívaolajat közepes långon.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ olĂ­vaolajat, mert ez nagyban befolyĂĄsolja a szĂłsz Ă­zĂ©t.

    3

    Add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd ĂŒvegesre, majd keverd hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a chilipelyhet.

    A fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱ lesz.

    4

    Dobd bele a friss paradicsomkockĂĄkat, majd adj hozzĂĄ egy rozmaringĂĄgat Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon 10 percig.

    Ha nincs friss rozmaringod, hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂ­tottat is, de abbĂłl kevesebb kell.

    5

    Szórd rå a barnacukrot, öntsd hozzå a balzsamecetet, és keverd el alaposan.

    A barnacukor és a balzsamecet mélyíti a szósz ízét, de ha nincs otthon, helyettesítheted kevés kristålycukorral és vörösborecettel.

    6

    FƑzd tovĂĄbbi 15-20 percig alacsony lĂĄngon, hogy a paradicsomok teljesen szĂ©tesnek Ă©s a szĂłsz besƱrƱsödik.

    IdƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le az alja.

    7

    TĂĄvolĂ­tsd el a rozmaringĂĄgat, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval Ă©s frissen Ƒrölt fekete borssal.

    KĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g sĂłt, borsot vagy chilipelyhet.

    8

    Ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a szĂłszt, vagy szƱrd ĂĄt egy finom szƱrƑn.

    A pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©s elƑtt hagyd kicsit hƱlni a szĂłszt, nehogy a forrĂł szĂłsz szĂ©tfröccsenjen.

    9

    TĂĄlald melegen grillezett hĂșsokhoz, sĂŒlt zöldsĂ©gekhez vagy hamburgerek mellĂ©.

    A szĂłszt hƱtƑszekrĂ©nyben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is elĂĄll.