Rozmaringos-sajtos felfújt tálalva

Rozmaringos-sajtos felfújt

A rozmaringos-sajtos felfújt egy rendkívül finom étel, amely tökéletes a sajtszeretőknek. Az illatos rozmaring és a sajt tökéletes kombinációja, amely friss ízeket és gazdag textúrát ad az ételnek. Eredetéről nincs pontos adat, de a felfújt étel már régóta népszerű a különböző konyhákban, mivel könnyen elkészíthető és remekül variálható. A sajtos felfújt egy klasszikus étel, amit szívesen fogyasztanak családi vacsorákon, baráti összejöveteleken, vagy egy hétköznapi étkezés során.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
200 ml Tej
150 g Reszelt mozzarella sajt
50 g Reszelt parmezán sajt
2 ág Friss rozmaring
100 g Liszt
1 ek. Kukoricakeményítő
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót: reszeld le a mozzarellát és a parmezánt, aprítsd fel a rozmaringot, és tedd félre.

    A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a főzést és biztosítja, hogy ne maradjon ki semmi.

    2

    A tojásokat törd fel, és egy tálban verd fel őket egy villával. Add hozzá a tejet, sót, borsot, és keverd össze alaposan.

    A tojásokat ne verd túl habosra, csak keverd össze a tejjel és a fűszerekkel.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a kukoricakeményítőt. A keményítő segít abban, hogy a felfújt állaga lágyabb és könnyedebb legyen.

    A kukoricakeményítő helyett használhatsz burgonyakeményítőt is.

    4

    Lassan adagold a lisztes keveréket a tojásos masszához, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomós. Az egészet jól keverd össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    Használj habverőt a csomók elkerülése érdekében. Ha mégis csomós lenne, szűrd át a masszát.

    5

    Add hozzá a reszelt mozzarellát, parmezánt és az aprított rozmaringot, és keverd bele a masszába.

    A sajtokat egyenletesen oszlasd el a masszában.

    6

    A felfújt sütéséhez válassz egy megfelelő nagyságú hőálló tálat, és kenj meg egy vékony réteg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a felfújt ne ragadjon bele.

    A tálat lisztezheted is a vajazás után a még biztosabb eredmény érdekében.

    7

    Öntsd a masszát a tálba, és előmelegített 180°C-os sütőben süsd kb. 25-30 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarna nem lesz a teteje.

    Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a felfújt összeeshet! Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Ha elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni pár percig, mielőtt szeleteled. Így könnyebben szeletelhető és a felfújt is megtartja a formáját.

    A pihentetés után a felfújt könnyebben szeletelhető és kevésbé valószínű, hogy összeesik.