Rozmaringos-sörös paradicsomszósz tálalva

Rozmaringos-sörös paradicsomszósz

A rozmaringos-sörös paradicsomszósz egy egyedi, gazdag ízvilágú mártás, amely tökéletesen illik grillezett húsokhoz és tésztaételekhez. A sör enyhén karamellizált ízt kölcsönöz a paradicsomszósznak, míg a rozmaring frissességet és aromás mélységet ad hozzá. Ez a recept a barbecue-rajongók egyik kedvence, hiszen egyszerre füstös, édeskés és fűszeres. Ha szereted az egyedi ízkombinációkat, ez a szósz remek választás lehet grillpartikhoz vagy akár házi pizzákhoz!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Paradicsompüré
150 ml Világos sör
5 g Friss rozmaring
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
20 ml Olívaolaj
15 g Méz
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát finomra, hogy könnyebben elkeveredjen a szószban.

    A hagymát és a fokhagymát egyformán apróra vágd, hogy egyenletesen oszlanak el a szószban.

    2

    Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított hagymát és pirítsd üvegesre.

    Az olívaolaj ne legyen túl forró, mert megéghet a hagyma. Az üvegesre pirítás azt jelenti, hogy a hagyma áttetszővé válik.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a finomra vágott friss rozmaringot, majd pirítsd további 1 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert megéghet és keserű lesz. A rozmaringot frissen használd, mert az íze sokkal intenzívebb.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd alaposan keverd össze a hagymás alappal.

    Használj jó minőségű paradicsompürét, mert az nagyban befolyásolja a szósz ízét.

    5

    Lassan adagold hozzá a világos sört, miközben folyamatosan kevergeted, hogy a szósz egyenletes állagot kapjon.

    A sört lassan adagold, hogy a szósz ne legyen túl híg. A világos sör lágyabb ízt ad a szósznak.

    6

    Adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd keverd bele a mézet is, hogy enyhe édeskés ízt adjon a szósznak.

    A méz opcionális, de jól kiegészíti a sós ízeket. Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint adagold a fűszereket.

    7

    Lassú tűzön főzd a szószt 15 percig, hogy az ízek teljesen összeérjenek és kissé besűrűsödjön.

    A szószt időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű, adhatsz hozzá egy kevés vizet vagy sört.

    8

    Hagyd kicsit hűlni, majd tálald frissen sült húsokhoz, grillezett ételekhez vagy akár pizzaszószként is használhatod.

    A szószt hűtőben tárolhatod néhány napig. Tálalás előtt melegítsd fel.