A fokhagymát reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra, a friss rozmaringot vágd apróra.
A fokhagymát reszelve intenzívebb ízt kapsz.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.
Ne hagyd, hogy a vaj megégjen.
Add hozzá a lisztet, és keverd el, majd pirítsd világos aranybarnára 1-2 perc alatt.
Ez a roux, a mártás alapja. Fontos, hogy ne pirítsd túl, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a világos sört, és folyamatos keverés mellett főzd 2 percig, hogy kissé besűrűsödjön.
A sör habozhat, ezért lassan öntsd hozzá, és folyamatosan keverd.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd folyamatos keverés mellett főzd tovább 3-4 percig.
Minél zsírosabb a tejszín, annál krémesebb lesz a mártás.
Keverd hozzá a dijoni mustárt, a mézet és a friss rozmaringot, majd alacsony lángon főzd tovább.
A dijoni mustár pikáns ízt ad a mártásnak, a méz pedig kiegyensúlyozza az ízeket.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd főzd további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a fűszerezést.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy burgonyás ételek mellé.
A mártás melegen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.