Rózsás kheer desszert mandulával és pistáciával díszítve

Rózsás Kheer

A rózsás kheer egy különleges indiai desszert, amely a gazdag tej és rizs keverékét ötvözi a friss rózsavizet, kardamomot, mandulát és pistáciát. Az autentikus kheer története az indiai konyha egyedülálló édességéből származik, és a tej, rizs és fűszerek különleges keveréke. A rózsavíz és a kardamom kombinációja kiemeli az étel virágos ízét, míg a mandula és pistácia gazdag textúrát ad. Az étel ideális választás egy indiai étkezés végére, különleges ízélményt biztosítva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Rizs
1 ek. Rózsavíz
0.5 tk. Kardamom
50 g Mandula
50 g Pistácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd egy nagy edényben kezd el főzni a tej felével.

    A rizst lassú tűzön főzd, hogy ne égjen le, és folyamatosan keverd.

    2

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a maradék tejet, és főzd tovább alacsony hőmérsékleten, amíg teljesen megpuhul.

    Ha a tej túl gyorsan elpárolgott, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és főzd még 5-7 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A kardamomot frissen őrölve a legjobb használni, hogy erősebb ízt adjon.

    4

    Tedd hozzá a rózsavizet és a durvára vágott mandulát és pistáciát, és főzd további 2-3 percig.

    A rózsavíz friss, virágos ízt ad a kheernek, és a mandula, pistácia pedig egy kis ropogósságot biztosít.

    5

    Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tálald friss mandulával és pistáciával díszítve.

    A rózsás kheer hidegen és melegen is finom. Hűtőben pihentetve még jobb lesz.