Rózsavizes eper sorbet tálalva

Rózsavizes eper sorbet

A rózsavizes eper sorbet egy különleges és egyedi desszert, amely az eper friss, édes ízét és a rózsavíz virágos, enyhén fűszeres ízét ötvözi. A rózsavíz, amely az egyik legismertebb virágvizes alapanyag, fantasztikus aromát ad a sorbetnek, miközben az eper édessége remekül kiemeli a virágos jegyeket. Ez a sorbet a nyári hónapok ideális választása, frissítő és gazdag ízélményt nyújtva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 4 óra
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Eper
150 g Cukor
200 ml Víz
1 tk. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mossuk meg alaposan az epreket, távolítsuk el a szárakat, majd vágjuk fel őket apró darabokra.

    A friss, érett eper a legfinomabb a sorbethez. Ha nem szezon van, fagyasztott epret is használhatsz.

    2

    Tedd a felvágott epret egy lábasba, és adj hozzá vizet és cukrot. Keverd össze, majd főzd alacsony lángon, amíg az eper megpuhul és levet ereszt, körülbelül 10-15 percig.

    A főzés során figyelj oda, hogy az eper ne égjen le. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    3

    Amikor az eper megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, turmixold simára.

    A kihűlés fontos, mert a forró epret turmixolni balesetveszélyes lehet. A sima állag elengedhetetlen a sorbethez.

    4

    Add hozzá a rózsavizet a simára turmixolt eperhez. A rózsavíz egy kis virágos, fűszeres ízt ad a sorbetnek.

    A rózsavíz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Kezdd kevesebbel, majd kóstold meg, és adj hozzá többet, ha szükséges. Óvatosan adagold, mert túl sok keserű lehet.

    5

    Öntsd a keveréket egy fagyasztóedénybe, és tedd a fagyasztóba. Fél óránként vedd ki, és egy villával keverd át, hogy ne képződjenek nagy jégkristályok.

    Ez a lépés kulcsfontosságú a sorbet krémes állagának eléréséhez. Ne hagyd ki a rendszeres átkeverést!

    6

    Amikor a sorbet elérte a kívánt állagot és teljesen megfagyott, kész a tálalásra!

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet néhány percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted friss eperrel vagy mentalevéllel.