Rózsavizes palacsinta tálalva

Rózsavizes palacsinta

A rózsavizes palacsinta egy friss és illatos édesség, amely a rózsavíz gazdag aromáját ötvözi a finom palacsinta tésztájával. A rózsavíz édes, virágos íze különleges karaktert ad a palacsintának, így minden falat egy új élményt kínál. Az étel gyorsan elkészíthető, és minden korosztály számára ideális választás reggelire vagy desszertként. A rózsavíz a magyar konyhában is ismert és kedvelt alapanyag, amely egy igazán különleges ízhatást nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
500 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
1 ek. Olaj
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomók kialakulását.

    2

    A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat és a rózsavizet. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    A rózsavíz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg a tésztát, mielőtt többet adnál hozzá.

    3

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

    A fokozatos hozzáadás és a folyamatos keverés segít elkerülni a csomók kialakulását. Ha mégis maradnak csomók, szűrd át a tésztát.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.

    5

    A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.

    A palacsinta vastagságát a tészta mennyiségével szabályozhatod.

    6

    A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna.

    7

    Miután kisütötted a palacsintákat, tálald őket, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot vagy rózsavízben áztatott gyümölcsöket.

    A palacsintát tálalhatod tejszínhabbal, lekvárral, túróval vagy más kedvenc feltéttel.