Rózsavizes pisztácia fagylalt tálalva

Rózsavizes pisztácia fagylalt

A rózsavizes pisztácia fagylalt egy igazán különleges édesség, amely a pisztácia gazdag ízét és a rózsavíz illatos, virágos jegyét ötvözi. A pisztácia természetes krémessége tökéletesen illeszkedik a rózsavíz aromájához, így egy igazán különleges fagylaltot kapunk. Ezt a fagylaltot mindenki imádni fogja, aki szereti a finom, egyedi ízeket és szeretne valami különlegeset készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tej
200 ml Tejszín
100 g Cukor
4 db Tojás sárgája
100 g Pisztácia
1 ek. Rózsavíz
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciát finomra aprítjuk vagy durvára daráljuk, hogy könnyen feloldódjon a fagylaltban.

    Ha nem szeretnéd, hogy darabos legyen, használj pisztácia pasztát.

    2

    A tojás sárgáját keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima és világos masszát kapsz.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg a massza kivilágosodik és a cukor teljesen feloldódik. Ez biztosítja a krémességét.

    3

    A tejet és a tejszínt egy lábasban melegítsd fel, de ne forrald fel. Amikor langyos, fokozatosan öntsd hozzá a tojásos keveréket, folyamatosan keverve.

    A tejet és a tejszínt ne forrald, mert akkor a tojás kicsapódhat. A tojásos keveréket lassan csorgasd a tejhez, hogy ne rántódjon meg.

    4

    A keveréket öntsd vissza a lábasba, és közepes lángon folyamatosan kevergetve főzd, amíg besűrűsödik és krémes állagot kapsz.

    A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját. Vigyázz, ne forrald, mert akkor a tojás kicsapódhat!

    5

    A krémhez add hozzá a rózsavizet és az aprított pisztáciát. Keverd el alaposan, hogy egyenletesen eloszoljanak az ízek.

    A rózsavízzel óvatosan bánj, mert túl sok elnyomhatja a többi ízt. Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá többet.

    6

    Hagyd a keveréket kihűlni, majd tedd a fagyasztóba, és hagyd legalább 4-5 órán át fagyasztani, közben 30 percenként keverd át, hogy sima és krémes állagot kapj.

    Ha van fagylaltgéped, kövesd a gép használati utasítását. A gyakori keverés megakadályozza a jégkristályok kialakulását.

    7

    Miután elérte a kívánt keménységet, tálald és élvezd a rózsavizes pisztácia fagylaltot.

    Tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy könnyebben kanalazható legyen.