A vízben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd állni 10 percig.
Az élesztő aktiválódása érdekében fontos, hogy langyos vízben dolgozzunk, ne legyen túl forró!
A rozslisztet egy nagy tálba szitáld, majd add hozzá a sót és a kukoricalisztet.
A kukoricaliszt ad egy finom textúrát a kenyérnek, és gazdagítja az ízét.
Öntsd a liszthez a feloldott élesztőt, majd keverd össze. Adj hozzá tejet, hogy rugalmas tésztát kapj.
A tészta ne legyen túl lágy, de ne is legyen túl kemény – kézzel könnyen formázhatónak kell lennie.
Hagyd pihenni a tésztát 1-1.5 órán át, amíg megkettőződik a térfogata.
Tartsd a tálat meleg helyen, hogy a tészta gyorsabban keljen.
A megkelt tésztát formázd egy nagy, lapos kenyérré, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A kenyér tetejére egy kis kukoricalisztet szórhatsz, hogy szép ropogós legyen.
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, és süsd a kenyeret 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütés során figyelj, hogy a kenyér ne égjen meg! Az illata segít megítélni, hogy mikor van kész.
Hagyd a kenyeret hűlni, majd szeleteld fel és tálald.
A legfinomabb frissen, de egy-két nap után is remekül fogyasztható, ha megfelelően tároljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.