Mosd meg alaposan a rukkolát, majd papírtörlővel szárítsd le. Ezután vágd apróra. Reszeld le a parmezán sajtot és nyomd át a fokhagymát fokhagymanyomón.
Fontos, hogy a rukkola alaposan meg legyen szárítva, különben a töltelék túl vizes lesz.
Egy tálban keverd össze a ricottát, a rukkolát, a reszelt parmezán felét, a fokhagymát, sót, borsot és egy csipet szerecsendiót. Tipp: ha túl sűrű, adhatsz hozzá 1-2 ek. tejszínt.
Kóstold meg a tölteléket, és ízesítsd bátran, ha szükséges. A szerecsendió kiemeli a sajtos ízeket.
A cannelloni tésztát töltsd meg a rukkolás ricottás töltelékkel. Ehhez használhatsz habzsákot vagy kiskanál segítségével is ügyesen tölthető.
Ha nincs habzsákod, egy zárható zacskóba töltsd a tölteléket, vágd le a sarkát, és így nyomd bele a cannelloniba.
Egy kisebb lábasban olvaszd fel a vajat, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald fel. Add hozzá a maradék reszelt parmezánt, majd főzd pár percig, míg kissé besűrűsödik.
A szósz ne legyen túl sűrű, mert sütés közben még besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejszínt.
Vajazz ki egy hőálló tálat, majd rendezd bele a megtöltött cannellonikakat. Öntsd le őket a parmezános-tejszínes szósszal egyenletesen.
A cannellonikakat szorosan egymás mellé helyezd, hogy ne száradjanak ki sütés közben.
Fedd le alufóliával, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig. Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 10 percig, hogy szép aranybarna legyen a teteje.
Az alufólia segít, hogy a cannelloni ne száradjon ki sütés közben. A fólia levétele után figyelj, hogy a teteje ne égjen meg.
A sütés után hagyd pihenni legalább 5 percig, majd tálald melegen. Szórd meg frissen reszelt parmezánnal vagy extra apróra vágott rukkolával tálalás előtt.
A pihentetés után a cannelloni könnyebben szeletelhető és a szósz is jobban felszívódik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.