Ha fagyasztott meggyet használsz, olvaszd ki és csepegtesd le. Ha friss meggyet, távolítsd el a magokat, és vágd félbe a szemeket.
A fagyasztott meggyet alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a bagelt.
Egy kis serpenyőben melegítsd fel a barna cukrot közepes lángon, majd add hozzá a meggyet és a rumot. Párold 2-3 percig, amíg a meggy kissé megpuhul és a rum aromája kiemelkedik.
A rumot óvatosan öntsd a serpenyőbe, mert lángra kaphat.
A mascarponét keverd össze a mézzel, hogy lágy és enyhén édes krémet kapj.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen keverhető legyen.
A bagelt vágd félbe, majd pirítsd meg egy száraz serpenyőben vagy kenyérpirítóban, hogy enyhén aranybarna legyen.
A bagel pirítása segít, hogy a krém ne áztassa el a tésztát.
Kend meg a pirított bagel feleket a mézes mascarponéval.
Ne kenj túl vastagon a krémet, mert túl édes lehet.
Rendezd el rajta a rumos meggyet, majd szórd meg reszelt étcsokoládéval a tetejét.
A reszelt csokoládé helyett használhatsz csokoládéforgácsot is.
Azonnal fogyasztható, vagy hűtve is tálalhatod, ha egy kicsit szilárdabb állagot szeretnél.
Ha hűtve tálalod, a mascarpone krém kissé megszilárdul, és a bagel könnyebben fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.