Sacher torta tálalva

Sacher torta

A Sacher torta az osztrák cukrászat egyik legismertebb remekműve, amelyet 1832-ben Franz Sacher készített először. A csokoládés piskóta, a baracklekvár és a gazdag csokoládébevonat tökéletes harmóniát alkot, amely generációk óta a desszertrajongók kedvence. Ideális választás különleges alkalmakra és ünnepi asztalokra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 20 perc
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
120 g Cukor
4 db Tojás
150 g Liszt
10 g Sütőpor
200 g Baracklekvár
200 ml Tejszín
150 g Étcsokoládé (bevonathoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát.

    A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    Olvaszd meg az étcsokoládét gőz fölött, majd hagyd hűlni.

    Az étcsokoládét lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. Fontos, hogy a csokoládé ne legyen túl forró, amikor a tésztához adod.

    3

    Verd habosra a vajat a cukorral, és add hozzá egyenként a tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládét.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A tojássárgákat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el.

    4

    Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd forgasd bele a csokoládés keverékbe.

    A lisztet és a sütőport szitáld össze, hogy ne legyenek csomók.

    5

    Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan forgasd a masszához.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A habot óvatosan forgasd a masszához, hogy a tészta könnyű maradjon.

    6

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 35-40 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ellenőrizd tűpróbával. A tortát hagyd a formában hűlni, mielőtt kivennéd.

    7

    Vágd ketté a tortát, és kend meg a közepét baracklekvárral. A tetejét és oldalát is vékonyan vond be lekvárral.

    A baracklekvárt melegítsd fel, hogy könnyebben kenhető legyen.

    8

    Olvaszd meg a bevonathoz az étcsokoládét, és keverd össze a tejszínnel, majd simítsd rá a torta tetejére és oldalára.

    A csokoládét gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg. A tejszínt forrald fel, és öntsd a csokoládéra, majd keverd simára.

    9

    Hűtsd a tortát legalább 1 órán át, hogy a bevonat megszilárduljon, majd szeletelve tálald.

    A tortát hűtőben tárold.