Saengseon Jjigae, koreai halas leves tofuval és zöldségekkel

Saengseon Jjigae

A Saengseon Jjigae a koreai konyha egyik alapvető ételét képviseli, amelyet halból készítenek. Az étel gazdag ízvilága a friss hal, tofu és zöldségek keverékének köszönhető. A halas levesek a koreai kultúrában elengedhetetlenek, és gyakran fogyasztják őket különböző étkezésekhez, mivel könnyen elkészíthetők és táplálóak. Az étel friss, gazdag ízei ideálissá teszik egy meleg étkezéshez bármilyen évszakban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hal (pl. tőkehal, sügér)
200 g Tofu
2 szál Zöldhagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
600 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Chilipehely
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra. Tedd félre.

    A friss halat könnyen fel lehet vágni szeletekre, ha előtte eltávolítod a bőrét.

    2

    A zöldhagymát, fokhagymát, sárgarépát és cukkinit vágd fel, és készítsd elő a leveshez.

    A zöldségeket apró csíkokra vágva gyorsabban főnek meg, és egyenletesebben oszlanak el a levesben.

    3

    Egy nagy fazékban öntsd fel a vizet, majd add hozzá a szójaszószt, chilipehelyt és egy kevés sót. Hozd felforra a levest.

    A szójaszósz alapot ad a levesnek, míg a chilipehely extra ízt ad, de ha enyhébben szeretnéd, csökkentheted a mennyiségét.

    4

    Miután a leves felforrt, add hozzá a felvágott halat, zöldségeket, tofut, fokhagymát, és főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek és a hal megpuhulnak.

    A halat ne főzd túl, hogy ne legyen száraz. Ha a hal túl hamar szétmállik, akkor a főzési idő csökkenthető.

    5

    A végén szórd meg chilipehellyel, és ízlés szerint sóval ízesítsd. Keverd jól össze, és főzd még egy percig.

    A chilipehellyel igazíthatod az étel csípősségét, de ne tedd túl fűszeressé, hogy ne nyomja el a hal ízét.

    6

    A kész Saengseon Jjigae-t tálald forrón, és élvezd a gazdag, halas ízeket!

    A leves legfinomabb friss rizs mellett fogyasztva, hogy gazdagabbá váljon az étkezés.