A vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát zúzd össze.
A vöröshagymát aprítsd minél kisebbre, hogy egyenletesen eloszoljon a mártásban.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.
Vigyázz, a vaj ne égjen meg! Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, hogy kiengedje az aromáját.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 3-4 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és az ízek koncentrálódjanak.
Használj száraz fehérbort a legjobb ízhatás érdekében.
Keverd bele a sáfrányt, majd lassan öntsd hozzá a tejszínt, miközben folyamatosan kevergeted.
A sáfrányt előtte áztasd be egy kevés forró vízbe, hogy jobban kiengedje a színét és az ízét.
Alacsony lángon főzd 5-7 percig, hogy a mártás besűrűsödjön és a sáfrány teljesen kiadja az ízét.
Ne forrald a mártást, mert a tejszín kicsapódhat.
Ízesítsd sóval, borssal és egy kevés citromlével az egyensúly érdekében.
A citromlével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen a mártás.
Tálald azonnal halhoz, csirkéhez vagy tésztához, hogy kiemeld az ételek finom ízeit.
A mártást frissen tálald, mert a hűtőben besűrűsödhet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.