Sáfrányos tejszínes mártás tálalva

Sáfrányos tejszínes mártás

A sáfrányos tejszínes mártás egy elegáns és kifinomult szósz, amelyet a francia és mediterrán konyhában egyaránt nagyra értékelnek. A sáfrány, amely a világ egyik legértékesebb fűszere, intenzív arany színt és különleges aromát ad a mártásnak. A tejszín és a fehérbor harmonikus egyensúlyt teremt, amely tökéletes kiegészítője halételeknek, csirkének vagy akár egy különleges tésztának. Ha egy exkluzív és egyszerűen elkészíthető mártást keresel, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Tejszín
1 csipet Sáfrány
30 g Vaj
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
100 ml Fehérbor
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát zúzd össze.

    A vöröshagymát aprítsd minél kisebbre, hogy egyenletesen eloszoljon a mártásban.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    Vigyázz, a vaj ne égjen meg! Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.

    3

    Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, hogy kiengedje az aromáját.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 3-4 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és az ízek koncentrálódjanak.

    Használj száraz fehérbort a legjobb ízhatás érdekében.

    5

    Keverd bele a sáfrányt, majd lassan öntsd hozzá a tejszínt, miközben folyamatosan kevergeted.

    A sáfrányt előtte áztasd be egy kevés forró vízbe, hogy jobban kiengedje a színét és az ízét.

    6

    Alacsony lángon főzd 5-7 percig, hogy a mártás besűrűsödjön és a sáfrány teljesen kiadja az ízét.

    Ne forrald a mártást, mert a tejszín kicsapódhat.

    7

    Ízesítsd sóval, borssal és egy kevés citromlével az egyensúly érdekében.

    A citromlével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen a mártás.

    8

    Tálald azonnal halhoz, csirkéhez vagy tésztához, hogy kiemeld az ételek finom ízeit.

    A mártást frissen tálald, mert a hűtőben besűrűsödhet.