A füstölt sajtot vágd kb. 1–1,5 cm vastagságú szeletekre. Fontos, hogy szabályos formát kapj, mert ez segíti a szép sütést és tálalást.
Használj lehűtött sajtot és éles kést a könnyebb szeleteléshez, így nem fog morzsolódni a sajt.
A sajtszeleteket forgasd meg lisztben minden oldalon, majd rázd le a felesleget. Ez kéregként funkcionál, ami ropogós bevonatot képez.
A felesleges liszt eltávolítása fontos, hogy ne égjen meg az olajban és ne keserítse el az ételt.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Süsd a sajtot oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna kéreg alakul ki.
Csak akkor fordítsd meg a sajtot, ha az alja már ropogós és szépen megpirult – így nem esik szét.
Szedjük ki a sült sajtot papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Frissen facsart citromlével locsold meg tálalás előtt.
A citromlé friss savassága kiválóan ellensúlyozza a füstölt sajt gazdag, sós ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.