A sajtot vágd 1–1,5 cm vastag szeletekre. A darabok legyenek egyenletesek, hogy a sütés során ne törjenek és jól kezelhetők legyenek.
Használj jól lehűtött sajtot és éles kést – így könnyebben tudsz szép, szabályos szeleteket vágni.
Forgasd meg a sajtszeleteket lisztben úgy, hogy minden oldalát egyenletesen befedje, majd rázd le a felesleget.
A liszt nemcsak kéregként funkcionál, hanem segít, hogy a sajt ne tapadjon a serpenyőhöz.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Helyezd bele a lisztezett sajtszeleteket, és süsd oldalanként 2–3 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Ne mozgasd a sajtot az első fél percben – így nem törik és szebb kérget kapsz.
Amikor a sajt mindkét oldala aranybarna, óvatosan locsold meg ouzóval. Vedd le a serpenyőt a tűzről, és flambírozd hosszú gyufával vagy öngyújtóval.
Csak jól szellőző helyen flambírozz, és ne állj közvetlenül fölé – a láng gyorsan felcsaphat.
Amint a láng elalszik, locsold meg friss citromlével és azonnal tálald melegen.
A citromlé frissessége egyensúlyt teremt az ouzó édes-fűszeres aromájával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.