Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, a sót és az őrölt köményt. Fokozatosan add hozzá a langyos vizet, és kezd el összegyúrni, amíg sima tésztát nem kapsz.
A langyos víz segíti, hogy a tészta jól formázható, de ne legyen túl ragacsos vagy kemény.
Gyúrd a tésztát kb. 8-10 percig, majd formázz belőle cipót, fedd le és hagyd pihenni 30 percig, hogy a glutén kifejlődjön.
A pihentetés alatt lazul a tészta szerkezete, könnyebb lesz nyújtani, és sütés közben sem szakad el.
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, formázz kis golyókat, majd nyújtsd őket vékony, kb. 15 cm átmérőjű körökké.
Szórj egy kis lisztet a nyújtófelületre, hogy ne ragadjon le a tészta, de ne használd túl sokat, mert kiszáríthatja.
Egy nagy, forró serpenyőben közepes lángon, egyenként süsd a tésztalapokat szárazon kb. 1-1 percig mindkét oldalon, amíg barnás pöttyök jelennek meg rajtuk.
Ha a serpenyő elég forró, a tészta hólyagosodik – ez a jó jel!
Miután lesütötted, ecsettel vékonyan kend meg olajjal a tetejét, és azonnal szórd meg egész köménymaggal. Tedd félre, letakarva melegen tartsd, míg a többit sütöd.
Az olajozás után azonnal szórd meg köménnyel, így jobban rátapad, és intenzívebb lesz az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.