Sajtos brokkolikrémleves tálalva

Sajtos brokkolikrémleves

A sajtos brokkolikrémleves egy klasszikus étel, amely a brokkoli friss ízét és a sajt gazdag, selymes textúráját ötvözi. A brokkoli tele van tápanyagokkal, és a sajt hozzáadásával egy igazi ínycsiklandó ételt kapunk. Képzeld el, ahogy a brokkoli megpuhul, miközben a sajt és tejszín lágyan gazdagítják a levest. A végeredmény egy finom, krémes textúrájú leves, amely minden falatjában egy igazi élményt nyújt. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához, vagy egy egészséges étkezéshez, amely egyaránt finom és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Brokkoli
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit mosd meg, és vágd fel kisebb rózsákra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.

    A brokkoli szárát is felhasználhatod a leveshez, csak vágd apró kockákra, és tedd a levesbe a rózsákkal együtt.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha úgy jobban szereted.

    3

    Add hozzá a felvágott brokkolit, és pirítsd 3-4 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A brokkolit pirítás közben fűszerezd, hogy jobban átvegye az ízeket.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.

    A fedő alatt főzés segít megőrizni a brokkoli zöld színét.

    5

    Amikor a brokkoli megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    Ha nincs botmixered, turmixgéppel is pürésítheted a levest, de óvatosan, mert a forró leves fröcsöghet.

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. A végén szórd bele a reszelt sajtot, és keverd simára. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    A tejszín helyett használhatsz kókusztejet is a vegán verzióhoz.