AranybarnĂĄra sĂŒlt sajtos csiga ropogĂłs tĂ©sztĂĄval Ă©s olvadt sajttal, tĂĄlcĂĄn tĂĄlalva.

Sajtos csiga

A Sajtos csiga egy olyan Ă©tel, amely mind a felnƑttek, mind a gyerekek kedvence. A tĂ©szta puha Ă©s finom, a sajt pedig egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zt ad, amely egyszerƱen ellenĂĄllhatatlan. A sajtos csiga ideĂĄlis reggelire, uzsonnĂĄra, vagy akĂĄr egy gyors vacsorĂĄhoz is. A kis csigĂĄk formĂĄja egyedivĂ© teszi, Ă©s az Ă­zvilĂĄguk garantĂĄltan rabul ejt mindenkit.

Ez az Ă©tel egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s mindössze nĂ©hĂĄny hozzĂĄvalĂł szĂŒksĂ©ges hozzĂĄ. A sajtos csiga a legfinomabb frissen, de mĂĄsnap is remekĂŒl fogyaszthatĂł. A sĂłs Ă­zek Ă©s a sajtos töltelĂ©k igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt biztosĂ­t, amelyet nem lehet megunni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 500 g Liszt
⭕ 250 ml Tej
⭕ 25 g ÉlesztƑ
⭕ 100 g Vaj
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 1 tk. Só Info
⭕ 200 g Reszelt sajt
⭕ 1 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    LangyosĂ­tsd meg a tejet, keverd bele az Ă©lesztƑt Ă©s a cukrot, majd hagyd felfutni.

    A tej ne legyen tĂșl forrĂł, mert az elpusztĂ­tja az Ă©lesztƑt. A felfutĂĄshoz kb. 10-15 perc szĂŒksĂ©ges.

    2

    Keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztƑs tejet Ă©s a vajat. GyĂșrd össze, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A vajat olvaszd meg, mielƑtt hozzĂĄadod. A tĂ©sztĂĄt letakarva, meleg helyen keleszd.

    3

    NyĂșjtsd ki a megkelt tĂ©sztĂĄt, Ă©s szĂłrd meg reszelt sajttal.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le. A sajtot egyenletesen szĂłrd el a tĂ©sztĂĄn.

    4

    Tekerd fel a tĂ©sztĂĄt, Ă©s szeleteld fel kb. 2 cm vastag csigĂĄkra. Helyezd Ƒket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A feltekerĂ©s elƑtt kenheted a tĂ©sztĂĄt olvasztott vajjal vagy tejföllel is. Éles kĂ©ssel szeleteld a csigĂĄkat, hogy ne nyomĂłdjanak össze.

    5

    Hagyd mĂ©g 20 percig kelni, majd kend meg tojĂĄssal, Ă©s sĂŒsd 180°C-on aranybarnĂĄra, kb. 20-25 perc alatt.

    A måsodik kelesztés segít, hogy a csigåk még puhåbbak legyenek. A tojås helyett hasznålhatsz tejet is a kenéshez.