Sajtos-medvehagymás palacsinta frissen sütve

Sajtos-medvehagymás palacsinta

A medvehagyma szezonálisan elérhető különleges zöldfűszer, amely fokhagymás aromájával tökéletesen kiegészíti az olvadt sajtot. Ez a recept egy krémes, sós palacsinta, amely tökéletes vegetáriánus főételként vagy könnyed vacsoraként szolgálhat. A medvehagyma frissessége és a sajt gazdag íze egy igazán harmonikus kombinációt alkot, amelyet a sütőben való átsütés még inkább kiemel. Ha egy különleges és egyszerűen elkészíthető sós palacsintát keresel, ez a recept remek választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
150 g Reszelt sajt (pl. trappista, cheddar)
50 g Medvehagyma
100 g Tejföl
0.5 tk. Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A sót keverd a liszthez, így egyenletesebben oszlik el, és nem lesz túl sós a palacsinta egy része.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A csomómentes tészta érdekében használj habverőt, vagy szitáld át a lisztet.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés után a tészta sűrűbb lesz, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    4

    A medvehagymát apróra vágd, majd keverd össze a reszelt sajttal és a tejföllel.

    A medvehagymát alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt felaprítod.

    5

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, különben a palacsinta nem fog szépen sülni.

    6

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.

    7

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    A serpenyőnek mindig tisztának kell lennie a sütéshez, különben a palacsinták leragadnak.

    8

    A kész palacsintákat töltsd meg a sajtos-medvehagymás keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    A töltött palacsintákat szorosan hajtsd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    9

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg további reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.

    A sütőtálat érdemes előzőleg kivajazni, hogy a palacsinták ne ragadjanak le. Ha a sajt túl gyorsan barnul, takard le a tálat alufóliával.

    10

    Tálald forrón, friss aprított medvehagymával megszórva.

    A medvehagymás palacsinta önmagában is finom, de kínálhatod mellé tejfölt vagy joghurtot is.