Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A sót keverd a liszthez, így egyenletesebben oszlik el, és nem lesz túl sós a palacsinta egy része.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A csomómentes tészta érdekében használj habverőt, vagy szitáld át a lisztet.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés után a tészta sűrűbb lesz, így könnyebb lesz vele dolgozni.
A medvehagymát apróra vágd, majd keverd össze a reszelt sajttal és a tejföllel.
A medvehagymát alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt felaprítod.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, különben a palacsinta nem fog szépen sülni.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A serpenyőnek mindig tisztának kell lennie a sütéshez, különben a palacsinták leragadnak.
A kész palacsintákat töltsd meg a sajtos-medvehagymás keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A töltött palacsintákat szorosan hajtsd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg további reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.
A sütőtálat érdemes előzőleg kivajazni, hogy a palacsinták ne ragadjanak le. Ha a sajt túl gyorsan barnul, takard le a tálat alufóliával.
Tálald forrón, friss aprított medvehagymával megszórva.
A medvehagymás palacsinta önmagában is finom, de kínálhatod mellé tejfölt vagy joghurtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.