Sajtos póréhagymakrémleves tålalva

Sajtos póréhagymakrémleves

A pĂłrĂ©hagymakrĂ©mleves a hideg napok egyik legjobb vĂĄlasztĂĄsa. Gazdag, krĂ©mes ĂĄllagĂĄval Ă©s a sajt lĂĄgy, selymes Ă­zĂ©vel tökĂ©letes egy könnyƱ vacsorĂĄhoz vagy elƑételkĂ©nt egy elegĂĄns ebĂ©dhez. A pĂłrĂ©hagyma enyhĂ©n Ă©deskĂ©s, lĂĄgy Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl a tejszĂ­nnel Ă©s a sajttal, amely extra krĂ©messĂ©get kölcsönöz a levesnek. A pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄk ropogĂłs textĂșrĂĄt adnak hozzĂĄ, ami igazĂĄn feldobja az Ă©lmĂ©nyt. A recept egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s garantĂĄltan elnyeri mindenki tetszĂ©sĂ©t!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 szĂĄl PĂłrĂ©hagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Burgonya
⭕ 1 l ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 100 g Reszelt sajt
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 1 csĂ©sze PirĂ­tott kenyĂ©rkocka

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymåt alaposan mosd meg, vågd fel vékony karikåkra. A fokhagymåt håmozd meg és aprítsd fel. A burgonyåt håmozd meg és kockåzd fel.

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©rdemes hosszĂĄban is kettĂ©vĂĄgni, majd Ășgy karikĂĄzni, hogy biztosan eltĂĄvolĂ­tsd a földet a rĂ©tegek közĂŒl.

    2

    Egy låbasban olvaszd meg a vajat közepes långon, majd add hozzå a póréhagymåt és a fokhagymåt. Pårold 5-6 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizålódik.

    VigyĂĄzz, hogy a pĂłrĂ©hagyma ne barnuljon meg tĂșlsĂĄgosan, mert keserƱ lehet a leves.

    3

    Add hozzå a felkockåzott burgonyåt, majd öntsd fel a zöldségleves alaplével. Keverd meg, majd forrald fel.

    Ha nincs zöldségleves alapléd, hasznålhatsz vizet és egy zöldségleveskockåt is.

    4

    Csökkentsd a hƑfokot, Ă©s fƑzd a levest kb. 15-20 percig, amĂ­g a burgonya teljesen megpuhul.

    A burgonya puhaságát villával ellenƑrizheted.

    5

    Hasznålj botmixert a leves krémesítéséhez. Turmixold simåra, majd öntsd hozzå a tejszínt és keverd bele a reszelt sajtot, hogy teljesen elolvadjon.

    A botmixert óvatosan hasznåld forró levesben, hogy ne fröccsenjen ki. Alacsony fokozaton kezdd, és fokozatosan emeld a sebességet. A sajtot aprånként add hozzå, hogy könnyebben elolvadjon.

    6

    ÍzesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s egy csipet szerecsendiĂłval. Keverd alaposan össze, majd fƑzd mĂ©g 2-3 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A szerecsendiót óvatosan adagold, mert intenzív íze van. Kóstold meg a levest, mielƑtt sóznál, mert a sajt is sós lehet.

    7

    Tålald forrón, pirított kenyérkockåval megszórva, opcionålisan extra reszelt sajttal a tetején.

    A kenyĂ©rkockĂĄkat serpenyƑben, kevĂ©s vajon vagy olajon is megpirĂ­thatod, hogy mĂ©g finomabb legyen.