Sajtos póréhagymakrémleves tálalva

Sajtos póréhagymakrémleves

A póréhagymakrémleves a hideg napok egyik legjobb választása. Gazdag, krémes állagával és a sajt lágy, selymes ízével tökéletes egy könnyű vacsorához vagy előételként egy elegáns ebédhez. A póréhagyma enyhén édeskés, lágy íze tökéletesen harmonizál a tejszínnel és a sajttal, amely extra krémességet kölcsönöz a levesnek. A pirított kenyérkockák ropogós textúrát adnak hozzá, ami igazán feldobja az élményt. A recept egyszerűen elkészíthető, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
30 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
2 db Burgonya
1 l Zöldségleves alaplé
200 ml Tejszín
100 g Reszelt sajt
1 tk.
1 csipet Fekete bors
1 csipet Szerecsendió
1 csésze Pirított kenyérkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, vágd fel vékony karikákra. A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.

    A póréhagymát érdemes hosszában is kettévágni, majd úgy karikázni, hogy biztosan eltávolítsd a földet a rétegek közül.

    2

    Egy lábasban olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Párold 5-6 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    Vigyázz, hogy a póréhagyma ne barnuljon meg túlságosan, mert keserű lehet a leves.

    3

    Add hozzá a felkockázott burgonyát, majd öntsd fel a zöldségleves alaplével. Keverd meg, majd forrald fel.

    Ha nincs zöldségleves alapléd, használhatsz vizet és egy zöldségleveskockát is.

    4

    Csökkentsd a hőfokot, és főzd a levest kb. 15-20 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

    A burgonya puhaságát villával ellenőrizheted.

    5

    Használj botmixert a leves krémesítéséhez. Turmixold simára, majd öntsd hozzá a tejszínt és keverd bele a reszelt sajtot, hogy teljesen elolvadjon.

    A botmixert óvatosan használd forró levesben, hogy ne fröccsenjen ki. Alacsony fokozaton kezdd, és fokozatosan emeld a sebességet. A sajtot apránként add hozzá, hogy könnyebben elolvadjon.

    6

    Ízesítsd sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval. Keverd alaposan össze, majd főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szerecsendiót óvatosan adagold, mert intenzív íze van. Kóstold meg a levest, mielőtt sóznál, mert a sajt is sós lehet.

    7

    Tálald forrón, pirított kenyérkockával megszórva, opcionálisan extra reszelt sajttal a tetején.

    A kenyérkockákat serpenyőben, kevés vajon vagy olajon is megpiríthatod, hogy még finomabb legyen.