RopogĂłs sajtos rĂșd frissen sĂŒtve, aranybarna sajtrĂ©teggel

Sajtos rĂșd

A Sajtos rĂșd egy igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł sĂłs sĂŒtemĂ©ny, amely az egyszerƱsĂ©gĂ©vel hĂłdĂ­t. A tĂ©szta laza Ă©s omlĂłs, a sajttal pedig egy gazdag Ă­zĂ©lmĂ©nyt ad, amelyet szinte mindenki imĂĄd. A sajtos rĂșd ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs lehet egy dĂ©lutĂĄni tea mellĂ©, de szendvicsekhez vagy akĂĄr egy piknikhez is remekĂŒl illik.

Ez a sĂŒtemĂ©ny a legfinomabb frissen, a sĂŒtƑbƑl kivĂ©ve, de hidegen is remekĂŒl fogyaszthatĂł. A tĂ©szta Ă©s a sajt tökĂ©letesen egyesĂŒlnek, Ă­gy a sajtos rĂșd igazi sĂłs Ă©tkezĂ©si Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt minden falatban. AkĂĄr vendĂ©gvĂĄrĂłnak, akĂĄr csak egy finom nassolnivalĂłnak tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 500 g Liszt
⭕ 250 g Vaj
⭕ 200 g Reszelt sajt
⭕ 150 g Tejföl
⭕ 1 tk. Só Info
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, sĂłt Ă©s sĂŒtƑport egy tĂĄlban.

    A sĂŒtƑport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tĂ©szta.

    2

    Add hozzå a vajat, és morzsold össze a lisztes keverékkel.

    A vajat hidegen, kockåzva add hozzå, és gyorsan morzsold el a liszttel, hogy a tészta ne melegedjen fel.

    3

    Keverd hozzĂĄ a tejfölt Ă©s a reszelt sajt felĂ©t, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt, amĂ­g sima nem lesz.

    Ne gyĂșrd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g összeĂĄll. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.

    4

    Tedd a tĂ©sztĂĄt hƱtƑbe 30 percre pihenni.

    A hƱtĂ©s segĂ­t, hogy a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł legyen.

    5

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra. NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt 0,5 cm vastagra, majd vĂĄgd hosszĂș rudakra.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le. A rudakat egyforma vastagsĂĄgĂșra vĂĄgd, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    6

    Helyezd a rudakat egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, kend meg a felvert tojĂĄssal, Ă©s szĂłrd meg a maradĂ©k reszelt sajttal.

    A tojås helyett hasznålhatsz tejfölt is a kenéshez. A sajt helyett szórhatsz rå szezåmmagot, köménymagot vagy måkot.

    7

    SĂŒsd a rudakat 15-20 percig, amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl. Figyeld a rudakat, Ă©s vedd ki Ƒket, ha mĂĄr aranybarnĂĄk.