A Sajtos rĂșd egy igazĂĄn ĂnycsiklandĂł sĂłs sĂŒtemĂ©ny, amely az egyszerƱsĂ©gĂ©vel hĂłdĂt. A tĂ©szta laza Ă©s omlĂłs, a sajttal pedig egy gazdag ĂzĂ©lmĂ©nyt ad, amelyet szinte mindenki imĂĄd. A sajtos rĂșd ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs lehet egy dĂ©lutĂĄni tea mellĂ©, de szendvicsekhez vagy akĂĄr egy piknikhez is remekĂŒl illik.
Ez a sĂŒtemĂ©ny a legfinomabb frissen, a sĂŒtĆbĆl kivĂ©ve, de hidegen is remekĂŒl fogyaszthatĂł. A tĂ©szta Ă©s a sajt tökĂ©letesen egyesĂŒlnek, Ăgy a sajtos rĂșd igazi sĂłs Ă©tkezĂ©si Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt minden falatban. AkĂĄr vendĂ©gvĂĄrĂłnak, akĂĄr csak egy finom nassolnivalĂłnak tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs!
Keverd össze a lisztet, sĂłt Ă©s sĂŒtĆport egy tĂĄlban.
A sĂŒtĆport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tĂ©szta.
Add hozzå a vajat, és morzsold össze a lisztes keverékkel.
A vajat hidegen, kockåzva add hozzå, és gyorsan morzsold el a liszttel, hogy a tészta ne melegedjen fel.
Keverd hozzĂĄ a tejfölt Ă©s a reszelt sajt felĂ©t, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt, amĂg sima nem lesz.
Ne gyĂșrd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂg összeĂĄll. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.
Tedd a tĂ©sztĂĄt hƱtĆbe 30 percre pihenni.
A hƱtĂ©s segĂt, hogy a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł legyen.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra. NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt 0,5 cm vastagra, majd vĂĄgd hosszĂș rudakra.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le. A rudakat egyforma vastagsĂĄgĂșra vĂĄgd, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.
Helyezd a rudakat egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, kend meg a felvert tojĂĄssal, Ă©s szĂłrd meg a maradĂ©k reszelt sajttal.
A tojås helyett hasznålhatsz tejfölt is a kenéshez. A sajt helyett szórhatsz rå szezåmmagot, köménymagot vagy måkot.
SĂŒsd a rudakat 15-20 percig, amĂg aranybarnĂĄk nem lesznek.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl. Figyeld a rudakat, Ă©s vedd ki Ćket, ha mĂĄr aranybarnĂĄk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.