A padlizsánt és a cukkinit vágd kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a csípős és piros paprikát szeleteld fel.
A padlizsán hamar felszívja az olajat, érdemes jól lepirítani, hogy szép színt kapjon és ne legyen túl olajos.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A fokhagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik az étel.
Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak és kezdik megszívni magukat olajjal.
A zöldségek felhasználása előtti alapos pirítás segít abban, hogy a textúrájuk szilárd maradjon.
Hozzáadd a szeletelt paprikát, és főzd még 5 percig, hogy a paprikák lágyuljanak.
A csípős paprika adja meg a megfelelő fokú pikantériát – ha enyhébben szeretnéd, kevesebb csípős paprikát használj.
A paradicsomokat hámozd meg, vágd apróra, majd add hozzá a zöldségekhez. Sózd, borsozd, és főzd az egészet 10 percig, hogy a paradicsom levet eresszen.
A friss paradicsom adja meg az étel alap ízét, de ha szeretnéd sűrűbbre, adhatunk hozzá egy kis paradicsompürét.
A végén készíts helyet a zöldségek között, és törj bele 4 tojást. Fedd le, és főzd, amíg a tojások elkészülnek, a sárgája még folyós maradjon.
A tojásoknak szépnek és lágyaknak kell lenniük, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.