Şakşuka csípős paprikával, tojással és zöldségekkel tálalva.

Şakşuka csípős paprikával

A Şakşuka, amely a török konyha egyik alapétele, változatos formákban készíthető, de a csípős paprika és a tojás kombinációja különleges ízélményt ad. Az étel története a Mediterrán térségbe nyúlik vissza, és egy igazi nyári étel, ami az egész család számára élvezetes. A csípős paprika és a tojás gazdag íze tökéletesen passzol a friss zöldségekhez, így nemcsak finom, hanem tápláló is. A Şakşuka sokféle módon variálható, de a csípős paprika mindig alapvető összetevője marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Piros paprika
1 db Csípős paprika
4 db Tojás
3 db Paradicsom
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt és a cukkinit vágd kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a csípős és piros paprikát szeleteld fel.

    A padlizsán hamar felszívja az olajat, érdemes jól lepirítani, hogy szép színt kapjon és ne legyen túl olajos.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik az étel.

    3

    Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak és kezdik megszívni magukat olajjal.

    A zöldségek felhasználása előtti alapos pirítás segít abban, hogy a textúrájuk szilárd maradjon.

    4

    Hozzáadd a szeletelt paprikát, és főzd még 5 percig, hogy a paprikák lágyuljanak.

    A csípős paprika adja meg a megfelelő fokú pikantériát – ha enyhébben szeretnéd, kevesebb csípős paprikát használj.

    5

    A paradicsomokat hámozd meg, vágd apróra, majd add hozzá a zöldségekhez. Sózd, borsozd, és főzd az egészet 10 percig, hogy a paradicsom levet eresszen.

    A friss paradicsom adja meg az étel alap ízét, de ha szeretnéd sűrűbbre, adhatunk hozzá egy kis paradicsompürét.

    6

    A végén készíts helyet a zöldségek között, és törj bele 4 tojást. Fedd le, és főzd, amíg a tojások elkészülnek, a sárgája még folyós maradjon.

    A tojásoknak szépnek és lágyaknak kell lenniük, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket.