Şakşuka petrezselyemmel, padlizsán és tojás

Şakşuka petrezselyemmel

A Şakşuka egy hagyományos közel-keleti étel, amely a mediterrán régióban és az arab világban népszerű. Az étel fő összetevője a padlizsán, amelyet különböző fűszerekkel és tojással párosítanak, hogy ínycsiklandó ételt hozzanak létre. A petrezselyem és lime hozzáadása frissítő hatást ad az ételnek, így tökéletes választás egy könnyed vacsorához vagy reggelire. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízvilágú, és ideális vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
4 db Paradicsom
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
1 csokor Petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg és vágd kockákra. Az olívaolajban süsd őket egy serpenyőben 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A padlizsánoknak elég egy kevés olaj, hogy megpiruljanak. Ne süsd túl, mert széteshetnek.

    2

    A hagymát és a piros paprikát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg olívaolajban.

    A hagymát mindig alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.

    3

    A fokhagymát vágd apróra és add hozzá a hagyma-paprika keverékhez. Pirítsd még egy percig.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért rövid ideig pirítsd, csak addig, amíg az illata felszabadul.

    4

    Add hozzá a kockára vágott paradicsomot és a sült padlizsánt a serpenyőbe. Sózd, borsozd, és hagyd párolódni 10-12 percig.

    A paradicsom levet enged, ami szaftosítja a levest, így ne ijedj meg a folyadéktól.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, verj két tojást egy kis sóval és borssal. Öntsd a zöldségek fölé és keverd össze.

    A tojásokat add hozzá utoljára, hogy szaftos maradjon és ne keményedjen meg.

    6

    A kész ételt szórd meg friss petrezselyemmel, és facsard rá a lime levét.

    A lime frissítő hatása tökéletesen kiegészíti a gazdag ízeket.

    7

    Tálald melegen, friss kenyérrel vagy rizssel.

    A Şakşuka tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára.