A padlizsánokat hámozd meg és vágd kockákra. Az olívaolajban süsd őket egy serpenyőben 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
A padlizsánoknak elég egy kevés olaj, hogy megpiruljanak. Ne süsd túl, mert széteshetnek.
A hagymát és a piros paprikát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg olívaolajban.
A hagymát mindig alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.
A fokhagymát vágd apróra és add hozzá a hagyma-paprika keverékhez. Pirítsd még egy percig.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért rövid ideig pirítsd, csak addig, amíg az illata felszabadul.
Add hozzá a kockára vágott paradicsomot és a sült padlizsánt a serpenyőbe. Sózd, borsozd, és hagyd párolódni 10-12 percig.
A paradicsom levet enged, ami szaftosítja a levest, így ne ijedj meg a folyadéktól.
Amikor a zöldségek megpuhultak, verj két tojást egy kis sóval és borssal. Öntsd a zöldségek fölé és keverd össze.
A tojásokat add hozzá utoljára, hogy szaftos maradjon és ne keményedjen meg.
A kész ételt szórd meg friss petrezselyemmel, és facsard rá a lime levét.
A lime frissítő hatása tökéletesen kiegészíti a gazdag ízeket.
Tálald melegen, friss kenyérrel vagy rizssel.
A Şakşuka tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.