A csirkecombokat sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A fokhagymát finomra vágjuk, és a csirke mellé tesszük.
A csirke bőrét is érdemes megsózni, hogy ropogósra sülje.
A csirkecombokat 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, amíg a hús átsül és a bőr ropogós lesz.
Ha gyorsítani akarod a sütést, a csirkecombokat előbb pörkölheted egy serpenyőben, majd tedd a sütőbe.
A kolbászt szeleteljük fel karikákra, és egy serpenyőben az olívaolajon süssük meg aranybarnára. Félretesszük.
A kolbászt ne süsd túl, hogy megőrizze puhaságát és ízét!
A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Forró olajban süssük őket aranybarnára, és szűrjük le papírtörlőn.
A burgonya akkor lesz igazán ropogós, ha kétszer sütjük – először alacsony hőmérsékleten, majd magasabb hőfokon.
Miután a burgonya megsült, egy tálba tesszük, és összekeverjük a sült kolbásszal.
A burgonyát és a kolbászt azonnal tálaljuk, hogy megőrizzék ropogósságukat.
A tálalás előtt a sült csirkecombokat feldaraboljuk, és a salchipapasra tesszük. A ketchupot és majonézt keverjük össze, és tálaljuk mellé.
A ketchup és majonéz keverékét egy pici citromlével is megbolondíthatjuk, hogy frissebb íze legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.