Salchipapas sült csirkével, ropogós burgonyával és kolbásszal tálalva

Salchipapas sült csirkével

A Salchipapas egy népszerű étel Dél-Amerikában, különösen Kolumbiában és Peruban, amelyet főleg utcai árusok kínálnak. Az étel a sült burgonya, kolbász és egyéb húsok kombinációját tartalmazza, és gyakran tálalják szószokkal, mint ketchup és majonéz. A salchipapas étel több változatban is készíthető, de a legnépszerűbb verzió a csirke, kolbász és sült burgonya keveréke. Az étel egyszerű, de laktató és gazdag ízekben, tökéletes választás egy családi ebédre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
300 g Kolbász
6 db Burgonya
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Citromlé
4 ek. Ketchup
4 ek. Majonéz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A fokhagymát finomra vágjuk, és a csirke mellé tesszük.

    A csirke bőrét is érdemes megsózni, hogy ropogósra sülje.

    2

    A csirkecombokat 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, amíg a hús átsül és a bőr ropogós lesz.

    Ha gyorsítani akarod a sütést, a csirkecombokat előbb pörkölheted egy serpenyőben, majd tedd a sütőbe.

    3

    A kolbászt szeleteljük fel karikákra, és egy serpenyőben az olívaolajon süssük meg aranybarnára. Félretesszük.

    A kolbászt ne süsd túl, hogy megőrizze puhaságát és ízét!

    4

    A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Forró olajban süssük őket aranybarnára, és szűrjük le papírtörlőn.

    A burgonya akkor lesz igazán ropogós, ha kétszer sütjük – először alacsony hőmérsékleten, majd magasabb hőfokon.

    5

    Miután a burgonya megsült, egy tálba tesszük, és összekeverjük a sült kolbásszal.

    A burgonyát és a kolbászt azonnal tálaljuk, hogy megőrizzék ropogósságukat.

    6

    A tálalás előtt a sült csirkecombokat feldaraboljuk, és a salchipapasra tesszük. A ketchupot és majonézt keverjük össze, és tálaljuk mellé.

    A ketchup és majonéz keverékét egy pici citromlével is megbolondíthatjuk, hogy frissebb íze legyen.