A paradicsomokat mosd meg, hámozd meg és vágd fel kis darabokra. Tedd félre.
A paradicsomot könnyen megpucolhatod, ha forró vízbe mártod 20-30 másodpercre, így a héja könnyen lejön.
A fehér kenyeret tedd egy tálba, és önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Hagyj neki pár percet, hogy a kenyér megszívja magát a vízzel.
A kenyér ne legyen túl vizes, csak éppen annyi, hogy a szósz állaga finom, krémes legyen.
A paradicsomot, a vízbe áztatott kenyeret, a fokhagymát, a sót, a borsot, az olívaolajat és az ecetet egy turmixgépbe tedd, és mixeld össze sima, krémes állagúra.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
A kész salmorejót hűtsd le a hűtőben legalább egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
A salmorejo hűtése után még ízesítheted, ha úgy érzed, hogy több sóra vagy ecetre van szükség.
Tálald a salmorejót egy mély tálban, és helyezd rá a felaprított főtt tojást. Díszítsd friss korianderrel, ha szeretnéd.
A főtt tojás ne legyen túl friss, inkább hagyd kicsit kihűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.