Saltfish rántottával, szaftos tojásos hal zöldségekkel tálalva

Saltfish rántottával

A saltfish, más néven sózott hal, egy hagyományos alapanyag a karibi és a jamaikai konyhában, amely évszázadok óta népszerű. A saltfish rántotta egy könnyen elkészíthető, tápláló étel, amely a sózott hal és a friss zöldségek egyedülálló kombinációját kínálja. Az étel tökéletes választás egy gazdag reggelire vagy gyors vacsorára. A sózott hal a tojással és a zöldségekkel remekül kiegészítik egymást, és egy igazán gazdag, ínycsiklandó fogást eredményez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sózott hal
4 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
1 gerezd Fokhagyma
1 ág Petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott halat öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a felesleges sót, majd forrald fel egy edényben vízzel 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A sózott hal előkészítése nagyon fontos, mert túl sok sóval erőteljesebbé válhat az étel íze, ha nem öblítjük le megfelelően.

    2

    A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a paradicsomot kockázd fel, a paprikát szeleteld fel.

    A paprikát érdemes vékonyra szeletelni, hogy gyorsabban átsüljön és harmonikusan illeszkedjen az ételbe.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd tedd bele a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd meg őket közepes lángon, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. Az üveges állapot a legjobb, amikor a legfinomabb ízt adja.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a paprikát, majd főzd tovább 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paradicsom engedi ki a levét, ami segít a lecsó szósz elkészítésében, és gazdagabb ízt ad az ételnek.

    5

    Amikor a hal megpuhult, vedd ki a vízből, szedd szét kisebb darabokra, és add a serpenyőbe a zöldségekhez.

    A halat ne főzd túl, mert szétmállhat, és elvesztheti az állagát. A halnak csak finoman kell átmelegednie.

    6

    Verj fel 4 tojást, majd öntsd a halas-zöldséges keverékhez. Főzd alacsony hőfokon, amíg a tojás teljesen megszilárdul.

    Ne keverd folyamatosan, hagyd, hogy a tojás szépen rántottás állagúra sűrűsödjön.

    7

    Szórj a tetejére friss petrezselymet, sót és borsot, majd tálald melegen.

    A friss petrezselyem segít felfrissíteni az ételt, és egy kis színt ad a tálhoz.