A halat alaposan mosd meg, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint.
A halat érdemes legalább 10-15 percet pihentetni, hogy a fűszerek átjárják a húsát.
A fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Figyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.
Add hozzá a köményt, a cumin port és a friss lime levét, majd keverd össze.
A cumin különleges ízt ad a halnak, és a lime frissessége remekül ellensúlyozza a fűszereket.
Tedd bele a halat a serpenyőbe, és pirítsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a hal aranybarna és ropogós lesz.
A halat ne süsd túl, hogy ne száradjon ki. Az ideális hőmérséklet kb. 3-4 perc oldalanként.
Közben vágd apróra a koriandert, és tartsd félre a tálaláshoz.
A koriander frissessége segít kiemelni a hal ízét.
Tálald a samak mashwi-t friss korianderrel, lime karikákkal és egy kis zöldséges alaplével a tálon.
Az alaplé gazdag ízt ad az ételnek, és segít a hal ízét kiemelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.