Samak mashwi korianderrel, grillezett hal egy tányéron, lime karikákkal díszítve

Samak mashwi korianderrel

A samak mashwi egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet gyakran grilleznek vagy sütnek. A koriander és a lime frissessége kiemeli a hal gazdag ízét, és remek étel választás minden étkezéshez. Az étel tökéletes egy könnyed vacsorához, és mivel nagyon tápláló, az egész család számára ideális. A samak mashwi gyorsan elkészíthető és gazdag fehérjében, így ideális étkezési lehetőség.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kész samak (hal, például tilápia vagy más fehér húsú hal)
3 ek. Olívaolaj
3 szegfű Fokhagyma
2 ek. Lime leve
2 ek. Koriander (friss)
1 tk. Kömény
0.5 tk. Cumin por
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
200 ml Zöldséges alaplé
1 ek. Cilantro (friss koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan mosd meg, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint.

    A halat érdemes legalább 10-15 percet pihentetni, hogy a fűszerek átjárják a húsát.

    2

    A fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Figyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a köményt, a cumin port és a friss lime levét, majd keverd össze.

    A cumin különleges ízt ad a halnak, és a lime frissessége remekül ellensúlyozza a fűszereket.

    4

    Tedd bele a halat a serpenyőbe, és pirítsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a hal aranybarna és ropogós lesz.

    A halat ne süsd túl, hogy ne száradjon ki. Az ideális hőmérséklet kb. 3-4 perc oldalanként.

    5

    Közben vágd apróra a koriandert, és tartsd félre a tálaláshoz.

    A koriander frissessége segít kiemelni a hal ízét.

    6

    Tálald a samak mashwi-t friss korianderrel, lime karikákkal és egy kis zöldséges alaplével a tálon.

    Az alaplé gazdag ízt ad az ételnek, és segít a hal ízét kiemelni.