Sambar káposztával, gazdag fűszerekkel tálalva

Sambar káposztával

A Sambar egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. A káposztával készült változat gazdag tápanyagokban és ízekben. A tamarind és a sambar por különleges ízvilágot ad az ételnek, amelyet gyakran rizssel vagy dósával tálalnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
300 g Káposzta
4 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
2 db Zöld chili
200 ml Kókusztej
1 ek. Tamarindpaszta
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Sambar por
1 tk. Koriander por
1 tk.
1 csipet Bors
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét főzd meg sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhul.

    A lencsét előző este beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A káposztát vágd apró csíkokra, a vöröshagymát és fokhagymát apróra, a paradicsomot pedig kockázd fel.

    A káposztát ne aprítsd túl kicsire, mert így jobban megőrzi a textúráját főzés közben.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát, fokhagymát és a zöld chilit 3-4 percig.

    A fokhagyma égetése elkerülhető, ha közepes lángon pirítod.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, sambar port, koriander port, tamarindpasztát, és főzd további 5 percig.

    A sambar por a levest gazdag, fűszeres ízűvé teszi. Ha nem találod, curry porral helyettesíthető.

    5

    Add hozzá a főtt lencsét, a káposztát, a kókusztejet és a sót, majd öntsd fel vízzel. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A káposztát úgy add hozzá, hogy ne főzzük túl, csak puhuljon meg.

    6

    Ízesítsd borssal, és tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessége egyedülálló ízt ad a leveshez, és fokozza az étel aromáját.