A lencsét főzd meg sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhul.
A lencsét előző este beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.
A káposztát vágd apró csíkokra, a vöröshagymát és fokhagymát apróra, a paradicsomot pedig kockázd fel.
A káposztát ne aprítsd túl kicsire, mert így jobban megőrzi a textúráját főzés közben.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát, fokhagymát és a zöld chilit 3-4 percig.
A fokhagyma égetése elkerülhető, ha közepes lángon pirítod.
Add hozzá a paradicsomot, sambar port, koriander port, tamarindpasztát, és főzd további 5 percig.
A sambar por a levest gazdag, fűszeres ízűvé teszi. Ha nem találod, curry porral helyettesíthető.
Add hozzá a főtt lencsét, a káposztát, a kókusztejet és a sót, majd öntsd fel vízzel. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A káposztát úgy add hozzá, hogy ne főzzük túl, csak puhuljon meg.
Ízesítsd borssal, és tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissessége egyedülálló ízt ad a leveshez, és fokozza az étel aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.