Sambar karfiollal frissen tálalva

Sambar karfiollal

A Sambar egy hagyományos indiai étel, amely különféle zöldségekből, fűszerekkel és lencsével készül. A karfiollal készült változata gazdag és tápláló, miközben megőrzi a Sambar gazdag fűszerességét. Az ételt gyakran tálalják rizs mellett, és remek választás lehet vegán vagy vegetáriánus étkezésekhez. A kókusztej és tamarind paszta friss, savanykás ízvilágot kölcsönöz a levesnek, míg a koriander frissessége kiemeli a gazdag fűszereket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Karfiol
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Sambar por
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
200 ml Kókusztej
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt szedd rózsákra, a sárgarépát és zöldbabot vágd apróra.

    A zöldségek egyenletes méretű darabokra vágása segít, hogy egyformán főjenek.

    2

    Egy nagy lábasban forrósítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A hagyma és fokhagyma alacsony hőfokon történő pirítása mélyebb, gazdagabb ízt ad a levesnek.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, karfiolt és zöldbabot. Keverd jól össze, majd öntsd fel a vízzel.

    Ha szeretnéd, más zöldségeket is hozzáadhatsz, például padlizsánt vagy burgonyát.

    4

    Főzd a zöldségeket kb. 15-20 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a frissességüket és a tápanyagokat.

    5

    Add hozzá a tamarind pasztát, sambar port, sót és borsot. Keverd jól el, majd hagyd főzni további 5-10 percig.

    A tamarind és a sambar por gazdag ízt ad az ételnek, próbáld meg nem túlzásba vinni a mennyiséget.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze. Hagyj neki egy kis időt, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A kókusztej krémessé teszi az ételt, de ne főzd túl, hogy ne váljon túl híggá.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és élvezd a gazdag ízvilágot.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad neki.