A karfiolt szedd rózsákra, a sárgarépát és zöldbabot vágd apróra.
A zöldségek egyenletes méretű darabokra vágása segít, hogy egyformán főjenek.
Egy nagy lábasban forrósítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A hagyma és fokhagyma alacsony hőfokon történő pirítása mélyebb, gazdagabb ízt ad a levesnek.
Add hozzá a sárgarépát, karfiolt és zöldbabot. Keverd jól össze, majd öntsd fel a vízzel.
Ha szeretnéd, más zöldségeket is hozzáadhatsz, például padlizsánt vagy burgonyát.
Főzd a zöldségeket kb. 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a frissességüket és a tápanyagokat.
Add hozzá a tamarind pasztát, sambar port, sót és borsot. Keverd jól el, majd hagyd főzni további 5-10 percig.
A tamarind és a sambar por gazdag ízt ad az ételnek, próbáld meg nem túlzásba vinni a mennyiséget.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze. Hagyj neki egy kis időt, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kókusztej krémessé teszi az ételt, de ne főzd túl, hogy ne váljon túl híggá.
Tálald friss korianderrel díszítve, és élvezd a gazdag ízvilágot.
A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.