A padlizsánokat hámozd meg, és vágd kis kockákra. Sózd meg, majd hagyd pihenni 10 percig, hogy a felesleges víz eltávozzon belőlük.
A padlizsánok sózása segít elnyomni a keserűséget, és jobban felszívják a fűszereket.
Párold a padlizsánokat egy serpenyőben olívaolajjal, majd adj hozzá fokhagymát, köményt és koriandert. Pirítsd, amíg a padlizsánok megpuhulnak és ízletesek lesznek.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj arra, hogy lassan pirítsd, hogy megőrizze az ízét.
Miután a padlizsán megpuhult, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a citromlevet, hogy frissítő ízt adjon az ételnek.
A citromlé friss ízt ad, és segít a padlizsán gazdag ízének kiemelésében.
Tedd a pita tésztát egy tányérra, és minden darabot tölts meg a padlizsános keverékkel. Hajtsd félbe és óvatosan nyomd le, hogy a töltelék ne essen ki.
A pita tészta könnyen formázható, de ügyelj arra, hogy jól záródjon, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és süsd a sambousek-et 10-12 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ne hagyd őket túl sokáig a sütőben, hogy ne keményedjenek meg, hanem ropogósak és finom puhák maradjanak.
Tálald melegen, hummusszal vagy joghurttal kísérve.
A hummusz jól kiegészíti a sambousek ízét, és krémes állagot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.