Friss, sült sambousek padlizsánnal, hummusszal tálalva

Sambousek padlizsánnal

A sambousek egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet különböző töltelékekkel készítenek, mint például hús, zöldségek és fűszerek. Az egyik legnépszerűbb változatot padlizsánnal és hummusszal készítik, ami friss és ínycsiklandó ételt ad, ideális bármilyen étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
8 db Pita tészta
4 ek. Hummusz
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 ek. Koriander
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg, és vágd kis kockákra. Sózd meg, majd hagyd pihenni 10 percig, hogy a felesleges víz eltávozzon belőlük.

    A padlizsánok sózása segít elnyomni a keserűséget, és jobban felszívják a fűszereket.

    2

    Párold a padlizsánokat egy serpenyőben olívaolajjal, majd adj hozzá fokhagymát, köményt és koriandert. Pirítsd, amíg a padlizsánok megpuhulnak és ízletesek lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj arra, hogy lassan pirítsd, hogy megőrizze az ízét.

    3

    Miután a padlizsán megpuhult, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a citromlevet, hogy frissítő ízt adjon az ételnek.

    A citromlé friss ízt ad, és segít a padlizsán gazdag ízének kiemelésében.

    4

    Tedd a pita tésztát egy tányérra, és minden darabot tölts meg a padlizsános keverékkel. Hajtsd félbe és óvatosan nyomd le, hogy a töltelék ne essen ki.

    A pita tészta könnyen formázható, de ügyelj arra, hogy jól záródjon, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és süsd a sambousek-et 10-12 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ne hagyd őket túl sokáig a sütőben, hogy ne keményedjenek meg, hanem ropogósak és finom puhák maradjanak.

    6

    Tálald melegen, hummusszal vagy joghurttal kísérve.

    A hummusz jól kiegészíti a sambousek ízét, és krémes állagot ad az ételnek.