Sancocho de res marhahússal és gyökérzöldségekkel, frissen tálalva

Sancocho de res (marhahússal és gyökérzöldségekkel)

A Sancocho de res egy tradicionális latin-amerikai étel, amely különböző régiókban más-más módon készül. A marhahússal, zöldségekkel és gazdag fűszerekkel készült leves rendkívül tápláló és laktató. A különböző gyökérzöldségek és a marhahús kombinációja egy igazán ínycsiklandó ételt eredményez. Ezt a levest gyakran fogyasztják családi összejöveteleken, mivel minden falatja melegséget és gazdagságot ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Sárgarépa
1 db Édesburgonya
1 szál Zeller
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 csokor Koriander
1 db Citrom
2 db Kukorica
1 tk. Kömény
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel nagyobb darabokra. Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húst minden oldalról, amíg szép barna színt kap.

    A hús pörkölése segít megőrizni az ízeket és szaftosságot, tehát ne hagyd ki ezt a lépést.

    2

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát a húsos keverékhez, és pirítsd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, így ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Öntsd fel a húst vízzel, hogy ellepje, és főzd alacsony lángon 30-40 percig.

    A hús főzés közben kiadja az ízeket, így érdemes alacsony hőmérsékleten lassan főzni, hogy a leves gazdag legyen.

    4

    A sárgarépát, édesburgonyát, zellert és kukoricát vágd fel kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez.

    A zöldségeket érdemes egyenletesen felvágni, hogy mindegyik hasonlóan megfőjön.

    5

    Add hozzá a köményt, koriandert, sót és borsot a leveshez. Keverd jól össze, és főzd további 20-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A kömény és koriander íze különösen jól illik a marhahúshoz, így fontos, hogy ne hagyd ki.

    6

    A citromot vágd félbe, és facsard bele a levesbe, hogy friss, citrusos ízt adjon.

    A citrom hozzáadása segít kiemelni a leves gazdag ízét és frissességet ad neki.

    7

    Miután a leves elkészült, szórd rá a friss koriandert, és tálald melegen.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és a tálalás után egy utolsó ízesítőként is csodálatos.