Sandesh pisztáciával tálalva, friss korianderrel díszítve

Sandesh pisztáciával

A Sandesh egy tradicionális bengáli édesség, amelyet túróval készítenek, és gyakran rózsavízzel ízesítenek. Az étel különleges mivolta a könnyed túró alapban rejlik, amelyet a friss pisztácia és a rózsavíz gazdagít. A desszert az indiai kultúrában rendkívül népszerű, és különösen a fesztiválok és ünnepi alkalmakkor fogyasztják. A Sandesh nemcsak ízletes, hanem könnyen elkészíthető édesség, amely minden édesszájú számára remek választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Túró
100 g Cukor
1 tk. Rózsavíz
1 ek. Friss citromlé
50 ml Tejszín
30 g Friss pisztácia
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy szűrőbe, és hagyd lecsepegni, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon.

    Ha túrót vásárolsz, ügyelj arra, hogy friss és jó minőségű legyen, mert ez hatással lesz az étel ízére.

    2

    A túrót egy tálba tedd, majd add hozzá a cukrot, citromlevet és tejszínt, és keverd jól össze, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, miközben a tejszín krémesebbé teszi a túrót.

    3

    Adj hozzá egy kevés rózsavizet a masszához, és keverd alaposan, hogy az aromája jól elvegyüljön.

    A rózsavíz különleges, virágos ízt ad, de ne használd túl sokat, hogy ne nyomja el a túró és a pisztácia ízét.

    4

    A friss pisztáciát durvára vágd fel, és keverd bele a túrós masszába.

    A pisztácia gazdag és diós ízű, ami remekül kiegészíti a túrót.

    5

    Formázd meg a Sandesh-t, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben történő pihentetés segít abban, hogy a massza megszilárduljon, így könnyebben formázható.

    6

    Tálald hidegen, díszítsd friss pisztáciával.

    A friss pisztácia a tetején nemcsak ízben, hanem színben is kiemeli a desszertet.