Sapporo ramen misós alaplével, kukoricával és vajjal tálalva

Sapporo Ramen (híres misós változat, kukoricával)

A Sapporo ramen Hokkaido fővárosából származik, és az egyik legismertebb regionális ramen Japánban. A város hideg éghajlatához illően a miso paszta és a vaj kombinációja tartalmas, lélekmelegítő levest eredményez. Ahogy a miso és a vaj összeolvad a csirke alaplével, és a kukorica aranyló szemei a gőzölgő leves felszínén úsznak, a tál a hokkaidói tél ízét hozza el otthonunkba. Tipp: A kukorica édes íze tökéletesen kiegyensúlyozza a sós misót. A pirított darált hús pedig mélységet és teltséget ad az alaplének – ezért is vált ez a kombináció olyan népszerűvé. Ez a ramen ideális választás, ha egy gazdag, selymes és ikonikus japán fogásra vágyunk – egy igazi Sapporo különlegesség, amely otthon is elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
840 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Csirke alaplé
40 g Miso paszta
15 ml Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
150 g Darált sertéshús
80 g Kukorica
30 g Zöldhagyma
2 db Főtt tojás
10 ml Szezámolaj
10 g Vaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: zúzd össze a fokhagymát, reszeld le a gyömbért, karikázd fel a zöldhagymát, és vágd félbe a főtt tojásokat.

    A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a főzési folyamatot.

    2

    Egy serpenyőben melegíts fel kevés szezámolajat, és pirítsd meg benne a darált sertéshúst. Adj hozzá fokhagymát és gyömbért, és pirítsd tovább 3-4 percig.

    A húst addig pirítsd, amíg teljesen átsül és megbarnul. A szezámolaj jellegzetes ízt ad a húsnak.

    3

    Melegítsd fel a csirke alaplevet egy lábasban. Add hozzá a miso pasztát és a szójaszószt, keverd simára, hogy a miso teljesen feloldódjon. Ez lesz az ízgazdag alap.

    A miso pasztát először egy kevés alaplével keverd ki, mielőtt a teljes mennyiséghez adod, így elkerülheted a csomósodást.

    4

    Keverd a pirított darált húst az alapléhez, majd főzd további 5 percig közepes lángon. Végül keverd bele a vajat, amely selymesebbé teszi a levest.

    A vaj helyett használhatsz egy kevés tejszínt is a még gazdagabb ízért.

    5

    Főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint, majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal.

    A tésztát ne főzd túl, mert a levesben még tovább puhul.

    6

    Tedd a tésztát mély tálakba, öntsd rá a forró misós alaplevet, és helyezd rá a feltéteket: főtt tojás, kukorica, zöldhagyma és egy fél nori lap.

    A feltétek ízlés szerint variálhatók. Tehetsz rá pácolt bambuszrügyet, gombát vagy más zöldségeket is.

    7

    Tipp: A Sapporo ramen klasszikus kiegészítője a vaj – ez lágyítja és gazdagítja a misós levest. Frissen tálalva a legfinomabb!

    A ramen tálalásakor kínálj mellé csípős szószt vagy chiliolajat, hogy mindenki a saját ízlése szerint fűszerezhesse.