A sárgarépát hámozd meg, mosd meg, majd vágd kisebb kockákra.
Minél kisebb kockákra vágod a sárgarépát, annál hamarabb megfő.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
A hagymát érdemes apróra vágni, hogy ne maradjon darabos a leves.
Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is.
Add hozzá a sárgarépát és a reszelt gyömbért, majd keverd át néhány percig.
A gyömbér pikáns ízt ad a levesnek. Ha nem szereted, el is hagyhatod.
Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 20 percig, amíg a sárgarépa teljesen megpuhul.
Ha nincs alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt kölcsönöz a levesnek.
Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.
Vigyázz, mert a forró leves fröcsöghet pürésítés közben. Használj magas falú edényt.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig.
A szerecsendió mennyiségével óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van. A tejszín helyett használhatsz kókusztejet is.
Tálalás előtt hagyd kissé hűlni, majd díszítsd pirított szezámmaggal vagy friss petrezselyemmel.
A leveshez kínálhatsz pirított tökmagot, egy kanál tejfölt vagy egy csepp olívaolajat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.