Satsivi fokhagymával, csirke darabok diós szósszal és korianderrel tálalva

Satsivi fokhagymával

A satsivi egy tradicionális grúz étel, amelyet leginkább csirkéből készítenek. A szóssza a diótól és a fűszerektől válik gazdaggá, miközben a fokhagyma kiemeli a hús ízét. Az étel különlegessége a diós szószban rejlik, amely tökéletesen illeszkedik a puha csirkehúshoz. Grúziában az ünnepi étkezések elmaradhatatlan fogása, de otthon is könnyen elkészíthető egy különleges vacsorához. A satsivi a keleti konyha egyik csodálatos remekműve, amely minden falatjával elvarázsolja az ínyenceket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirke
6 gerezd Fokhagyma
150 g Dió
1 db Hagyma
2 ek. Koriander
1 tk. Curry por
1 tk.
1 csipet Fekete bors
500 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét főzd meg vízben sóval, amíg teljesen átsül és megpuhul, majd vedd ki és hagyd kihűlni. Ha kész, szedd le a húsról a bőrt és vágd kisebb darabokra.

    A csirke főzésekor használhatsz csirkealaplevet, hogy gazdagabb ízű legyen a szósz.

    2

    A hagymát apróra vágd és az olívaolajon párold üvegesre. Ekkor add hozzá a curry port, a koriandert, a borsot és a finomra vágott fokhagymát.

    A fűszereket lassú tűzön pirítsd, hogy az ízek ki tudjanak bontakozni, és ne égjenek meg.

    3

    A diót őröld meg, majd add hozzá a pörkölt hagymás fűszerkeverékhez. Öntsd rá a vizet, és jól keverd össze, amíg krémes szószt nem kapsz.

    Ha nem szeretnéd teljesen durvára őrölni a diót, akár apróra is vághatod, hogy a szószban maradjanak kis darabok.

    4

    Amikor a szósz kellően besűrűsödött, add hozzá a csirke darabokat, és főzd őket 10-15 percig, hogy jól átjárja a fűszeres szósz.

    A csirke darabokat óvatosan keverd a szószba, hogy ne törjenek össze.

    5

    Tálald a satsivit, és ha szeretnéd, szórj rá friss koriandert a díszítéshez.

    A koriander frissessége és illata tökéletesen kiegészíti a fűszeres, diós szószt, így mindenképp használj belőle.