Satsivi fokhagymåval, csirke darabok diós szósszal és korianderrel tålalva

Satsivi fokhagymĂĄval

A satsivi egy tradicionĂĄlis grĂșz Ă©tel, amelyet leginkĂĄbb csirkĂ©bƑl kĂ©szĂ­tenek. A szĂłssza a diĂłtĂłl Ă©s a fƱszerektƑl vĂĄlik gazdaggĂĄ, miközben a fokhagyma kiemeli a hĂșs Ă­zĂ©t. Az Ă©tel kĂŒlönlegessĂ©ge a diĂłs szĂłszban rejlik, amely tökĂ©letesen illeszkedik a puha csirkehĂșshoz. GrĂșziĂĄban az ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©sek elmaradhatatlan fogĂĄsa, de otthon is könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ egy kĂŒlönleges vacsorĂĄhoz. A satsivi a keleti konyha egyik csodĂĄlatos remekmƱve, amely minden falatjĂĄval elvarĂĄzsolja az Ă­nyenceket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg Csirke
⭕ 6 gerezd Fokhagyma
⭕ 150 g Dió
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 ek. Koriander
⭕ 1 tk. Curry por
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 500 ml Víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkĂ©t fƑzd meg vĂ­zben sĂłval, amĂ­g teljesen ĂĄtsĂŒl Ă©s megpuhul, majd vedd ki Ă©s hagyd kihƱlni. Ha kĂ©sz, szedd le a hĂșsrĂłl a bƑrt Ă©s vĂĄgd kisebb darabokra.

    A csirke fƑzĂ©sekor hasznĂĄlhatsz csirkealaplevet, hogy gazdagabb Ă­zƱ legyen a szĂłsz.

    2

    A hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd Ă©s az olĂ­vaolajon pĂĄrold ĂŒvegesre. Ekkor add hozzĂĄ a curry port, a koriandert, a borsot Ă©s a finomra vĂĄgott fokhagymĂĄt.

    A fƱszereket lassĂș tƱzön pirĂ­tsd, hogy az Ă­zek ki tudjanak bontakozni, Ă©s ne Ă©gjenek meg.

    3

    A diĂłt Ƒröld meg, majd add hozzĂĄ a pörkölt hagymĂĄs fƱszerkeverĂ©khez. Öntsd rĂĄ a vizet, Ă©s jĂłl keverd össze, amĂ­g krĂ©mes szĂłszt nem kapsz.

    Ha nem szeretnĂ©d teljesen durvĂĄra Ƒrölni a diĂłt, akĂĄr aprĂłra is vĂĄghatod, hogy a szĂłszban maradjanak kis darabok.

    4

    Amikor a szĂłsz kellƑen besƱrƱsödött, add hozzĂĄ a csirke darabokat, Ă©s fƑzd Ƒket 10-15 percig, hogy jĂłl ĂĄtjĂĄrja a fƱszeres szĂłsz.

    A csirke darabokat óvatosan keverd a szószba, hogy ne törjenek össze.

    5

    Tålald a satsivit, és ha szeretnéd, szórj rå friss koriandert a díszítéshez.

    A koriander frissessĂ©ge Ă©s illata tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a fƱszeres, diĂłs szĂłszt, Ă­gy mindenkĂ©pp hasznĂĄlj belƑle.