A csirkét főzd meg vízben sóval, amíg teljesen átsül és megpuhul, majd vedd ki és hagyd kihűlni. Ha kész, szedd le a húsról a bőrt és vágd kisebb darabokra.
A csirke főzésekor használhatsz csirkealaplevet, hogy gazdagabb ízű legyen a szósz.
A hagymát apróra vágd és az olívaolajon párold üvegesre. Ekkor add hozzá a curry port, a koriandert, a borsot és a finomra vágott fokhagymát.
A fűszereket lassú tűzön pirítsd, hogy az ízek ki tudjanak bontakozni, és ne égjenek meg.
A diót őröld meg, majd add hozzá a pörkölt hagymás fűszerkeverékhez. Öntsd rá a vizet, és jól keverd össze, amíg krémes szószt nem kapsz.
Ha nem szeretnéd teljesen durvára őrölni a diót, akár apróra is vághatod, hogy a szószban maradjanak kis darabok.
Amikor a szósz kellően besűrűsödött, add hozzá a csirke darabokat, és főzd őket 10-15 percig, hogy jól átjárja a fűszeres szósz.
A csirke darabokat óvatosan keverd a szószba, hogy ne törjenek össze.
Tálald a satsivit, és ha szeretnéd, szórj rá friss koriandert a díszítéshez.
A koriander frissessége és illata tökéletesen kiegészíti a fűszeres, diós szószt, így mindenképp használj belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.