Satsumaimo joghurttal, friss menta és mandulaforgács díszítéssel

Satsumaimo joghurttal

A satsumaimo joghurttal egy könnyed és tápláló desszert, amely a japán konyhából származik. A satsumaimo, vagyis az édesburgonya, gazdag ízével és tápláló összetevőivel tökéletes alapot ad az édességhez. A joghurtos kiegészítés frissességet és krémességet ad, míg a méz és a vanília finom édességgel gazdagítja az ízeket. A mandulaforgács és friss menta pedig extra ízt és frissességet adnak a desszertnek, így egy igazán különleges fogást alkotnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Satsumaimo (édesburgonya)
200 g Natúr joghurt
2 ek. Méz
1 csipet Cinamom
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Mandulaforgács
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A satsumaimot alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. Főzd vagy süsd meg a burgonyát, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnél, a satsumaimot felkockázva 10-12 percig párolhatod, amíg megpuhul.

    2

    Amíg a burgonya fő, készítsd el a joghurtot. Egy tálban keverd össze a natúr joghurtot, mézet, vaníliás cukrot és a cinamont.

    A méz és vaníliás cukor a joghurtot természetes édességgel gazdagítja, ami tökéletesen illik az édesburgonyához.

    3

    A főtt vagy sült satsumaimo darabokat tedd a joghurthoz, majd alaposan keverd össze.

    A satsumaimo melegen vagy hidegen is finom, de ha a joghurttal keverve melegen tálalod, gazdagabb ízt kapsz.

    4

    Tálald a satsumaimo joghurtot egy tálban, szórd meg mandulaforgáccsal, és díszítsd friss mentaágakkal.

    A mandulaforgács nemcsak a textúrát gazdagítja, hanem finom ropogósságot is ad az ételnek.