Savanyított bazsalikom üvegben

Savanyított bazsalikom

A savanyított bazsalikom egy izgalmas és ízletes kiegészítője lehet ételeinknek. A bazsalikomot gyakran használják frissen, azonban a savanyítás egyedülálló módon kiemeli az ízét, miközben hosszabb ideig eltarthatóvá teszi. Az ecetes, enyhén fűszeres pác megőrzi a bazsalikom frissességét, miközben egy kellemes savanykás aromát ad neki. Kiválóan illik húsételekhez, halakhoz vagy salátákhoz, és egyedi ízélményt nyújt azok számára, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni a konyhában!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
85 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Friss bazsalikomlevél
200 ml Fehérborecet
200 ml Víz
30 g Barnacukor
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 db Babérlevél
1 tk. Fekete bors
1 csipet Chilipehely
50 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a friss bazsalikomleveleket, majd csepegtesd le és szárítsd meg papírtörlővel.

    A bazsalikom leveleinek alapos mosása eltávolítja a szennyeződéseket. A papírtörlővel való szárítás megakadályozza, hogy a savanyító lé felhíguljon.

    2

    Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Használj jó minőségű fehérborecetet a legjobb íz érdekében. Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, hogy a savanyító lé homogén legyen.

    3

    Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a fekete borsot, a chili pelyhet és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagymát vékonyra szeletelve gyorsabban kiadja az ízét. A chili pelyhek mennyiségétől függően változtathatod a savanyított bazsalikom csípősségét.

    4

    Tedd a bazsalikomleveleket sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró savanyító levet.

    A sterilizált üvegek használata elengedhetetlen a tartósításhoz. A forró savanyító lé segít a bazsalikomlevelek tartósításában és az ízek gyorsabb összeérésében. Ügyelj arra, hogy a levelek teljesen ellepje a lé.

    5

    Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A lassú hűtés segít megelőzni az üvegek repedését. A hűtőben való érlelés időt ad az ízeknek, hogy teljesen összeérjenek.

    6

    Tálald hidegen, különleges savanyított fűszerként vagy köretként húsételek és saláták mellé.

    A savanyított bazsalikom remekül illik grillezett húsokhoz, salátákhoz és szendvicsekhez. Kísérletezz bátran a felhasználásával!