Az epret alaposan mosd meg, és távolítsd el a zöld részeit.
Az epret mosás után óvatosan itasd le, hogy ne sérüljön meg.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele az epreket.
A befőttesüvegnek teljesen tisztának és száraznak kell lennie, hogy elkerüld a penészedést.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Használj jó minőségű ecetet, például almaecetet vagy fehérborecetet a legjobb íz eléréséhez.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor az eperre öntöd.
A forró páclé könnyen szétfőzheti az epret, ezért fontos, hogy langyosra hűljön.
Öntsd a langyos páclevet az eperre, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha az eper feljön a felszínre, használj egy kis súlyt (pl. egy kisebb tányért), hogy lent tartsd.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
A savanyított eper akár 1-2 hétig is eláll a hűtőben.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A savanyított eper remekül passzol salátákhoz, joghurthoz vagy akár húsételekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.