A narancsokat alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy cikkekre a héjával együtt.
Válassz bio narancsot, ha szeretnéd elkerülni a vegyszereket a héján.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a narancsokat.
Az üvegnek légmentesen záródónak kell lennie a megfelelő tartósítás érdekében.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Kísérletezhetsz a fűszerekkel, például adhatsz hozzá ánizst vagy kardamomot.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a narancsra öntöd.
A forró páclé roncsolhatja a narancs textúráját és ízét.
Öntsd a langyos páclevet a narancsra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha a narancs szeletek feljönnek a felszínre, használj egy kisebb tányért vagy egy sterilizált követ, hogy lenyomd őket.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
A savanyított narancs legalább egy hétig érlelődjön a hűtőben a legjobb íz eléréséhez.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A savanyított narancs felhasználható süteményekbe, salátákba vagy húsételek mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.