A natto szálas, nyúlós textúrájú fermentált szójabab. Ha szükséges, óvatosan öblítsd át hideg vízzel, hogy kissé enyhítsd az erős fermentációs ízét.
Ne áztasd túl a natto-t, mert elveszítheti a jellegzetes állagát.
Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Kóstold meg a levet, és ízlés szerint igazítsd a cukor és a só mennyiségét.
Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a gyömbért, a chili pelyhet, a fekete borsot és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A chili pelyhek mennyiségével szabályozhatod a savanyúság csípősségét. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.
Tedd a natto-t sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró savanyító levet.
Fontos, hogy az üvegek sterilizálva legyenek, hogy elkerüld a penészedést és a romlást. Forrald ki az üvegeket és a fedőket.
Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben való érlelés során az ízek jobban összeérnek. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.
Tálald hidegen, különleges japán savanyúságként vagy saláták mellé.
A savanyított natto kiválóan illik rizsételekhez, tofuhoz vagy akár avokádóhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.