Savanyított padlizsán üvegben

Savanyított padlizsán

A savanyított padlizsán a mediterrán konyha egyik különleges fogása, amelyet gyakran fogyasztanak friss kenyérrel vagy saláták mellé. A padlizsán természetes édeskés íze és a savanyító páclé pikáns fűszerezése tökéletes harmóniát alkot. A házi savanyítás kiváló módja annak, hogy tartósítsuk a szezonális zöldségeket, és egyedi ízvilágot hozzunk létre. Ez a recept könnyen elkészíthető, és remek választás azok számára, akik szeretik a savanyított zöldségeket és a mediterrán ízeket. Ha kipróbálnád ezt a különleges fogást, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 33 perc
70 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Padlizsán
500 ml Víz
250 ml Fehér ecet
20 g
30 g Cukor
3 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Feketebors
1 tk. Mustármag
1 ek. Kapor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt alaposan mosd meg, vágd félbe, és szeleteld vékony csíkokra vagy kockákra. Szórd be sóval, és hagyd állni 30 percig, hogy a keserű íz kioldódjon.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét. A sózás után alaposan öblítsd le a padlizsánt.

    2

    Egy nagy lábosban forralj fel vizet, és dobd bele a padlizsánt 2-3 percre, hogy kissé megpuhuljon. Szűrd le, és hagyd kihűlni.

    A rövid forrázás segít a padlizsánnak megőrizni a színét és az állagát.

    3

    Egy sterilizált üvegbe helyezd el a padlizsándarabokat, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket és a babérlevelet.

    A sterilizálás elengedhetetlen a tartósításhoz. Forrázd le az üveget és a fedőt, vagy tedd be a sütőbe.

    4

    Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a cukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.

    A savanyító lé ízét a saját ízlésed szerint alakíthatod. Kóstold meg, és adj hozzá több cukrot vagy sót, ha szükséges.

    5

    Öntsd a kihűlt savanyító levet a padlizsánra úgy, hogy teljesen ellepje.

    Fontos, hogy a padlizsán teljesen ellepje a lé, különben nem lesz egyenletes a savanyítás.

    6

    Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolás segít az ízek összeérésében és a padlizsán állagának megőrzésében.

    7

    Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.

    Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebb lesz az íze.