A papayát hámozd meg, magjait távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.
A papaya legyen érett, de még kemény, hogy ne essen szét a savanyítás során.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a papaya darabokat.
A befőttesüveg legyen tiszta és száraz.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Kóstold meg a páclevet, és ízlés szerint módosítsd az édesség és a savanyúság arányát.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a papayára öntöd.
A túl forró páclé megpuhíthatja a papayát, ezért érdemes kicsit hűteni.
Öntsd a langyos páclevet a papayára, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha a papaya nem merül el teljesen a lében, használj egy kis súlyt (pl. egy kisebb üveget), hogy lenyomd.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
A hűtőben tárolva a savanyított papaya akár több hétig is eláll.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A savanyított papaya remekül illik húsételekhez, salátákhoz vagy akár önmagában is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.