Savanyított petrezselyemlevél üvegben

Savanyított petrezselyemlevél

A savanyított petrezselyemlevél egy izgalmas és ízletes kiegészítője lehet ételeinknek. A petrezselymet gyakran használják frissen, azonban a savanyítás egyedülálló módon kiemeli az ízét, miközben hosszabb ideig eltarthatóvá teszi. Az ecetes, enyhén fűszeres pác megőrzi a petrezselyem frissességét, miközben egy kellemes savanykás aromát ad neki. Kiválóan illik húsételekhez, halakhoz vagy salátákhoz, és egyedi ízélményt nyújt azok számára, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni a konyhában!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Friss petrezselyemlevél
200 ml Fehérborecet
200 ml Víz
30 g Barnacukor
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 db Babérlevél
1 tk. Fekete bors
1 csipet Chilipehely
50 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a friss petrezselyemleveleket, majd csepegtesd le és szárítsd meg papírtörlővel.

    Fontos, hogy a petrezselyem teljesen száraz legyen, mielőtt savanyítod, különben könnyen megromolhat.

    2

    Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Használhatsz más típusú ecetet is, például almaecetet vagy rizsecetet, de a fehérborecet adja a legsemlegesebb ízt.

    3

    Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a fekete borsot, a chili pelyhet és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne főzd túl a páclevet, mert a fokhagyma keserűvé válhat.

    4

    Tedd a petrezselyemleveleket sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró savanyító levet.

    A sterilizált üvegek biztosítják a hosszabb eltarthatóságot. Forrald ki az üvegeket és a fedőket.

    5

    Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolva a savanyított petrezselyem akár több hétig is eláll.

    6

    Tálald hidegen, különleges savanyított fűszerként vagy köretként húsételek és saláták mellé.

    A savanyított petrezselyem feldobja a legegyszerűbb ételeket is. Próbáld ki szendvicsekben, tésztákban vagy krémlevesekben.