Alaposan mosd meg a friss petrezselyemleveleket, majd csepegtesd le és szárítsd meg papírtörlővel.
Fontos, hogy a petrezselyem teljesen száraz legyen, mielőtt savanyítod, különben könnyen megromolhat.
Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Használhatsz más típusú ecetet is, például almaecetet vagy rizsecetet, de a fehérborecet adja a legsemlegesebb ízt.
Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a fekete borsot, a chili pelyhet és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne főzd túl a páclevet, mert a fokhagyma keserűvé válhat.
Tedd a petrezselyemleveleket sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró savanyító levet.
A sterilizált üvegek biztosítják a hosszabb eltarthatóságot. Forrald ki az üvegeket és a fedőket.
Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolva a savanyított petrezselyem akár több hétig is eláll.
Tálald hidegen, különleges savanyított fűszerként vagy köretként húsételek és saláták mellé.
A savanyított petrezselyem feldobja a legegyszerűbb ételeket is. Próbáld ki szendvicsekben, tésztákban vagy krémlevesekben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.