A friss spenótleveleket alaposan mosd meg hideg vízben, majd csepegtesd le és hagyd megszáradni.
A spenótot alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a homokot és a szennyeződéseket.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a spenótleveleket, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket és a babérlevelet.
A sterilizált üveg biztosítja a savanyúság hosszabb eltarthatóságát.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint módosíthatod.
Öntsd a kihűlt savanyító levet a spenótra úgy, hogy teljesen ellepje.
Győződj meg róla, hogy a spenót teljesen a lé alatt van, hogy ne penészedjen meg.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőszekrényben az ízek jobban összeérnek, és a savanyúság tovább eltartható.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
Minél tovább áll, annál finomabb lesz! Ha van rá időd, hagyd egy hétig érlelődni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.