A jázmin rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben, amíg az összes folyadék el nem párolog és a rizs megpuhul.
A rizs öblítése eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs nem lesz ragacsos.
Amíg a rizs fő, vágd fel apróra a savanyított uborkát.
A savanyú uborkát érdemes lecsepegtetni, mielőtt felvágod, hogy ne áztassa el a rizst.
Egy kis edényben keverd össze a rizsecetet, a cukrot és a sót, majd melegítsd kissé, amíg a cukor feloldódik.
Ne forrald fel az ecetes keveréket, csak melegítsd addig, amíg a cukor el nem olvad. Így megőrzöd az ecet aromáját.
Amikor a rizs elkészült, keverd hozzá az ecetes-cukros keveréket, majd óvatosan forgasd bele az aprított savanyított uborkát.
A rizst hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt hozzáadod az ecetes keveréket, így nem fő meg az uborka és megőrzi a ropogósságát.
Locsold meg a rizst szezámolajjal, majd szórd meg pirított szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, mert könnyen megég!
Hagyd pihenni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald melegen vagy akár hidegen is.
Ha hidegen tálalod, tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.