Savanyított uborkás rizs tálalva

Savanyított uborkás rizs

A savanyított uborkás rizs egy frissítő és könnyed fogás, amely a japán és ázsiai konyha inspirációit ötvözi. Az ecet és a savanyított uborka kellemesen fanyar ízt ad az ételnek, amely tökéletesen harmonizál a lágy, gőzölgő rizzsel. A szezámolaj és a pirított szezámmag további mélységet és textúrát kölcsönöz ennek a fogásnak, amely akár köretként, akár önálló fogásként is megállja a helyét. Ideális választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, és hidegen is kiválóan fogyasztható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Jázmin rizs
400 ml Víz
100 g Savanyított uborka
20 ml Rizsecet
10 g Cukor
1 tk.
10 ml Szezámolaj
1 ek. Pirított szezámmag
2 db Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jázmin rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben, amíg az összes folyadék el nem párolog és a rizs megpuhul.

    A rizs öblítése eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs nem lesz ragacsos.

    2

    Amíg a rizs fő, vágd fel apróra a savanyított uborkát.

    A savanyú uborkát érdemes lecsepegtetni, mielőtt felvágod, hogy ne áztassa el a rizst.

    3

    Egy kis edényben keverd össze a rizsecetet, a cukrot és a sót, majd melegítsd kissé, amíg a cukor feloldódik.

    Ne forrald fel az ecetes keveréket, csak melegítsd addig, amíg a cukor el nem olvad. Így megőrzöd az ecet aromáját.

    4

    Amikor a rizs elkészült, keverd hozzá az ecetes-cukros keveréket, majd óvatosan forgasd bele az aprított savanyított uborkát.

    A rizst hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt hozzáadod az ecetes keveréket, így nem fő meg az uborka és megőrzi a ropogósságát.

    5

    Locsold meg a rizst szezámolajjal, majd szórd meg pirított szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, mert könnyen megég!

    6

    Hagyd pihenni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald melegen vagy akár hidegen is.

    Ha hidegen tálalod, tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek még jobban összeérjenek.